Θυρίδες ΕΤΕ: Δεύτερη επιστροφή κλοπιμαίων σε ιδιοκτήτες

Θυρίδες ΕΤΕ: Δεύτερη επιστροφή κλοπιμαίων σε ιδιοκτήτες

Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστασούλης

Το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε την απόδοση δύο μαργαριταρένιων κολιέ και δύο ρολογιών χειρός σε ζευγάρι μισθωτών θυρίδας που βρέθηκε κενή και παραβιασμένη

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, αποδίδονται  στους ιδιοκτήτες τους πολύτιμα αντικείμενα που κλάπηκαν μέσα από θυρίδα θησαυροφυλακίου, στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τη δεύτερη επιστροφή κοσμημάτων και τιμαλφών που κατασχέθηκαν στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, καθώς τον περασμένο Μάρτιο  αποδόθηκαν και σε άλλο ένα ζευγάρι μισθωτών ένα κολιέ, ένα βραχιόλι και δύο ρολόγια.

Η αίτηση άρσης της κατάσχεσης υποβλήθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου από δύο πρώην μισθωτές θυρίδας οι οποίοι ζήτησαν να τους αποδοθούν τα περιουσιακά τους στοιχεία που εντοπίστηκαν. Πρόκειται για ένα μαργαριταρένιο κολιέ τριπλής σειράς με επίχρυσο κούμπωμα, ένα μαργαριταρένιο κολιέ με επίχρυσο κούμπωμα και δύο ρολόγια χειρός με μπρασελέ, που αποδεδειγμένα ανήκουν στους αιτούντες.

Με το υπ’ αριθμόν 2134/21 βούλευμα του, που εκδόθηκε την 1η  Νοεμβρίου, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης  διατάσσει να επιστραφούν τα παραπάνω αντικείμενα στους ιδιοκτήτες του για να μην υποστούν ζημιές κατά την αποθήκευση τους, σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes. Αυτά κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων τιμαλφών δυνάμει της, από 20 Ιουνίου 2020, έκθεσης παράδοσης και κατάσχεσης του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Το τσαντάκι με τα κλοπιμαία

Στο βούλευμα αναφέρεται ότι τα παραπάνω αντικείμενα παρέδωσε  στην αστυνομία, μεταξύ άλλων κλοπιμαίων, ένας μισθωτής θυρίδας ο οποίος διατηρούσε φιλικές σχέσεις μ’ έναν από τους κατηγορούμενους τραπεζικούς – ήδη αποθανόντα. Ο μισθωτής κατήγγειλε ότι από 1-12-2013 έως 31-1-2014 αφαιρέθηκε από το εσωτερικό θυρίδας που κατείχε στο παραπάνω υποκατάστημα το συνολικό ποσό των 1.600.000 ευρώ.

Όταν το αντιλήφθηκε στράφηκε στον προαναφερόμενο τραπεζικό υπάλληλο «ο οποίος έπειτα από πιέσεις του αποκάλυψε ότι ενώ εργαζόταν στο παραπάνω υποκατάστημα είχε καταλάβει επ’ αυτοφώρω τρία μεγαλοστελέχη του υποκαταστήματος της τράπεζας να έχουν ανοιγμένες τρεις θυρίδες χωρίς να είναι παρόντες οι κάτοχοι τους, και επειδή  κατά τους ισχυρισμούς του τους αιφνιδίασε, για να μην τους καταγγείλει, του παρέδωσαν γύρω στις 1026 χρυσές λίρες Αγγλίας και ένα μαύρο τσαντάκι που περιείχε κοσμήματα και χρυσαφικά, τα οποία αποτελούσαν μέρος των αφαιρεθέντων από τις θυρίδες αντικειμένων» όπως αναγράφεται στο βούλευμα. Το ανωτέρω τσαντάκι με τα κλοπιμαία σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του μισθωτή του το είχε παραδώσει ο τραπεζικός  ως μερικό αντάλλαγμα για την επιστροφή των χρημάτων του.

Τα συγκεκριμένα κοσμήματα και τα ρολόγια είχαν εξαφανιστεί μέσα από το θησαυροφυλάκιο του συγκεκριμένου τραπεζικού υποκαταστήματος, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Ι. Δραγούμη, ενώ μετά την ανεύρεση τους αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες – μισθωτές των θυρίδων.

Εν αναμονή εισαγγελικής πρότασης

Για το βασικό σκέλος της υπόθεσης που αφορά τις διαρρήξεις περισσότερων από 10 θυρίδων, στο θησαυροφυλάκιο του ίδιου τραπεζικού υποκαταστήματος, αναμένεται η πρόταση εισαγγελέα προς το δικαστικό συμβούλιο για την παραπομπή ή την απαλλαγή 7 κατηγορουμένων. Πρόκειται για έναν εν ενεργεία και 6 συνταξιούχους υπαλλήλους της τράπεζας σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για υπεξαίρεση, σε βαθμό κακουργήματος ενώ ένας από αυτούς βρέθηκε απαγχονισμένος μετά τον εντοπισμό μέρους των κλοπιμαίων, πριν σχεδόν τρία χρόνια.

Κατά τη διάρκεια πραγματογνωμοσύνης, στο πλαίσιο της ανάκρισης, εντοπίστηκαν ίχνη παραβίασης στις κλειδαριές και στις πόρτες των επίδικων θυρίδων ενώ υπάρχουν καταγγελίες για εξαφάνιση χρημάτων, χρυσών λιρών, κοσμημάτων και άλλων πολύτιμων αντικειμένων από το 2012.

(φωτογραφία αρχείου)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θυρίδες ΕΤΕ: Κλοπιμαία επιστρέφονται στους ιδιοκτήτες!

Η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό: Ποιοι εξαιρούνται- Ποιοι θα πληρώσουν πρόστιμο 50 ευρώ

Δολοφονία στο Αγρίνιο: Κακοποιούσε επί 8 χρόνια τη μητέρα του πριν τη σκοτώσει

1η Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα για το AIDS: Επείγουσα ανάγκη να τερματιστούν οι ανισότητες που προκαλούν το AIDS και άλλες πανδημίες

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ