Τι λέει ο δήμαρχος Χαλκηδόνας για την επίθεση των Τούρκων χάκερς

Τι λέει ο δήμαρχος Χαλκηδόνας για την επίθεση των Τούρκων χάκερς

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Έχει ήδη ενημερωθεί το υπουργείο Εξωτερικών και η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για την επίθεση των Τούρκων χάκερς, στην ιστοσελίδα του δήμου, ενώ επίθεση έχει δεχτεί και η ιστοσελίδα του δήμου Θάσου, δηλώνει ο δήμαρχος Χαλκηδόνας Σταύρος Αναγνωστόπουλος στο GRTimes.gr.

Όπως τονίζει ο κ. Αναγνωστόπουλος, μέχρι και αυτήν την ώρα γίνονται οι απαραίτητες τεχνικές ενέργειες ώστε να “κατέβει” η χακαρισμένη ιστοσελίδα και να επανέλθει η κανονική, ενώ με το πέρας της διαδικασίας θα διαπιστωθεί και το αν και πόση ζημιά έχει γίνει στον σέρβερ του δήμου, κάτι που δεν θεωρείται  και τόσο πιθανό σύμφωνα με τον τεχνικό πληροφορικής του δήμου.

Ο δήμαρχος Χαλκηδόνας επισημαίνει πως η ενέργεια των Τούρκων, εντάσσεται σε μια γενικότερη επίθεση που δέχονται ιστοσελίδες στην Ελλάδα τα τελευταία  24ωρα, καθώς αντίστοιχη επίθεση δέχτηκε σήμερα και η ιστοσελίδα του δήμου Θάσου.

Εικάζει δε πως η επίθεση στον δήμο Χαλκηδόνας είναι τυχαία, καθώς οι χάκερς ψάχνουν γενικότερα ελληνικούς στόχους και κενά ασφάλειας για να “χτυπήσουν”, ενώ όπως λέει γίνονται ενέργειες σε συνεργασία και με τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, προκειμένου να θωρακιστεί το σύστημα και να μην υπάρξει αντίστοιχο περιστατικό στο μέλλον.

Δείτε επίσης: Θεσ/νίκη: Τούρκοι χάκερς «έριξαν» ιστοσελίδα δήμου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top