Τούρκος Πρόξενος: Νίκη του λαού, η αποτροπή του πραξικοπήματος το 2016

Τούρκος Πρόξενος: Νίκη του λαού, η αποτροπή του πραξικοπήματος το 2016

Η αντίδραση του τουρκικού λαού, το βράδυ της 15ης Ιουλίου 2016, ήταν αυτή που απέτρεψε το στρατιωτικό πραξικόπημα, στήριξε την εκλεγμένη κυβέρνηση και προστάτεψε τη Δημοκρατία και το Δημοκρατικό πολίτευμα.

Ρεπορτάζ : Tης Άννης Καρολίδου 

Τα ανωτέρω δήλωσε ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη κ. Efe Ceylon σε συνάντηση με δημοσιογράφους, με την ευκαιρία του εορτασμού, σήμερα, της Ημέρας Δημοκρατίας και Εθνικής Ενότητας.

Ο Τούρκος διπλωμάτης τόνισε ότι όλα τα κόμματα της τουρκικής Βουλής, καταδικάζουν τη δράση του κινήματος ( FETO) που από τις αρχές της δεκαετίας του 1990,  διείσδυσε στην κοινωνία και τις κρατικές δομές, διαπράττοντας σειρά εγκληματικών πράξεων με τελικό στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης.

Η Τουρκία έχει στο παρελθόν υποφέρει από στρατιωτικά πραξικοπήματα και οι διώξεις που ακολούθησαν, είπε ο κ. Ceylon, βασίστηκαν σε δικαστικές αποφάσεις και χιλιάδες σελίδων δικογραφιών, προσθέτοντας ότι η διείσδυση της συγκεκριμένης γκιουλενιστικής, τρομοκρατικής οργάνωσης στην τουρκική κοινωνία έχει συρρικνωθεί δραστικά, με τους πυρήνες της διαλυμένους.

Ο κ. Ceylon υπογράμμισε ότι επιθυμεί τη στενότερη προσέγγιση με τους φορείς της Θεσσαλονίκης, ενώ το Προξενείο, μέσα από το Γραφείο Εμπορικών Υποθέσεων προωθεί την ελληνοτουρκική συνεργασία στον οικονομικό και επιχειρηματικό τομέα. Σε αυτό το πλαίσιο έχει προηγηθεί συνάντηση με τη διοίκηση του ΣΕΒΕ αλλά και Έλληνες επιχειρηματίες.

Ο κ. Ceylon δήλωσε ότι το Προξενείο προωθεί τη συνεργασία, μεταξύ των δύο κρατών , τόνισε τις πολύ σημαντικές επενδύσεις που έχουν γίνει στην περιοχή αρμοδιότητας του Προξενείου (Κεντρική, Δυτική Μακεδονία και Θεσσαλία), σημειώνοντας ότι μετά από συζητήσεις ετών θα πρέπει να γίνει επιτέλους η 2η γέφυρα στους Κήπους του Έβρου όπως και να επαναλειτουργήσει η σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης – Κωνσταντινούπολης.

Σε ό,τι αφορά στον τουρισμό εκφράσθηκε η εκτίμηση ότι μετά τις 22 Ιουλίου και την άρση της απαγόρευσης των μέτρων περιορισμού της διάδοσης του covid-19, θα αρχίσουν Τούρκοι πολίτες να επισκέπτονται την Ελλάδα για ταξίδια και καλοκαιρινές διακοπές.

Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η Υποπρόξενος  κα. Gokce Over.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top