Τζανάκης: Το 70% των ιερέων και έως το 90% των μοναχών είναι ανεμβολίαστοι

Τζανάκης: Το 70% των ιερέων και έως το 90% των μοναχών είναι ανεμβολίαστοι

Στην εκτίμηση ότι ο χειμώνας στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης θα είναι δύσκολος συγκλίνουν ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης και ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι η χθεσινή εφημερία στο νοσοκομείο έκλεισε όχι μόνο με εισαγωγές ασθενών από τη Θεσσαλονίκη αλλά και από νοσοκομεία των γύρω περιφερειών «τα οποία γεμίζουν σιγά –σιγά».

«Είμαστε σχεδόν στο 100% της διαθεσιμότητας» τόνισε ο κ. Καπραβέλος και πρόσθεσε ότι τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στη Βόρεια Ελλάδα δημιουργούν την ανησυχία για έναν πολύ δύσκολο χειμώνα στα νοσοκομεία.

Ο κ. Τζανάκης πρόσθεσε ότι ενώ οι περιοχές αυτές έχουν θύματα ή περιστατικά σοβαρής νόσησης σε κάθε γειτονιά, οι άνθρωποι δεν πείθονται να εμβολιαστούν, καθοδηγούμενοι είτε από ένα προσωπικό τρόπο ζωής, είτε από ανθρώπους με ιδιοτελείς σκοπούς που τους παρασέρνουν, ” να ενημερώσει ο ΕΟΔΥ για τα ποσοστά εμβολιασμού σε ιερείς και μοναχούς”.

Ο καθηγητής πνευμονολογίας, εκτιμά ότι το 60%- 70%, «ίσως και παραπάνω» των ιερέων είναι ανεμβολίαστοι με βάση τοπικές μετρήσεις που ο ίδιος πραγματοποιεί. Στους μοναχούς και τις μοναχές στα μοναστήρια, υπολογίζει το ποσοστό των ανεμβολίαστων στο 80% με 90%. Μάλιστα σχολιάζοντας την πρόταση που έπεσε στο «τραπέζι» της πρωινής συζήτησης για απαγόρευση εισόδου των ανεμβολίαστων σε εκκλησίες και στα μέσα μαζικής μεταφοράς ο κ. Τζανάκης εκτίμησε πως αν συμβεί αυτό μόνο το… 30% των εκκλησιών θα λειτουργήσει λόγω των υψηλών ποσοστών ανεμβολίαστων ιερέων.

«Μόλις την περασμένη εβδομάδα, πέθανε ο μοναχός ηγούμενος της Κρουσταλλένιας, Δαμιανός -μόλις 54 ετών από κορωνοϊό, εδώ στη μονάδα της Κρήτης», τόνισε ο κ. Τζανάκης και πρόσθεσε ότι ο ΕΟΔΥ θα πρέπει να ενημερώσει για τον ακριβή αριθμό των εμβολιασμένων ιερέων, όπως γνωρίζουμε για τους γιατρούς ή για τα παιδιά.

Αναφερόμενος στη Θεσσαλονίκη ο κ. Τζανάκης προέβλεψε πως τα νοσοκομεία της θα περάσουν δύσκολα και εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στη Β. Ελλάδα ακι ειδικά για το Κιλκίς όπου ο εμβολιασμός κινείται στο 40%.

Με πληροφορίες από το skai.gr

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top