Β. Ελλάδα: Οι Covid-Free περιοχές που βάφτηκαν σε μια νύχτα «κόκκινες»

Β. Ελλάδα: Οι Covid-Free περιοχές που βάφτηκαν σε μια νύχτα «κόκκινες»

Μέχρι και χθες στον υγειονομικό χάρτη ήταν βαμμένες με “άσπρο” χρώμα, μετρώντας ουσιαστικά ελάχιστα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. Τα αναγκαστικά μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό της πανδημίας ωστόσο, μετέτρεψαν Φλώρινα, Κομοτηνή και Ξάνθη -μαζί με όλη την Ελλάδα – σε «κόκκινες»  ζώνες επικινδυνότητας . Ας δούμε τι λένε στο GRTimes, φορείς των τριών αυτών περιοχών. 

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Β. Γιαννάκης (Δήμαρχος Φλώρινας): Δεν μπορούμε να προβλέψουμε το απρόβλεπτο  

Ο δήμαρχος της Φλώρινας, Βασίλης Γιαννάκης δείχνει να κατανοεί απόλυτα τις κυβερνητικές αποφάσεις και την λήψη μέτρων προς αποφυγή ενός τρίτου κύματος της Covid-19, παρά το γεγονός ότι ακόμη και χθες, η συγκεκριμένη περιοχή είχε μόλις ένα κρούσμα. 

“Ναι πράγματι, μέχρι χθες ανήκαμε στις ελάχιστες “άσπρες” υγειονομικά περιοχές, όμως η ιστορία έχει δείξει ότι αυτό μπορεί να αλλάξει άμεσα και από τη μια στιγμή στην άλλη το ιικό φορτίο να επιβαρυνθεί. Σ’ ότι μας αφορά, δυστυχώς η γειτονική Κοζάνη έχει πλέον αρκετά κρούσματα και εμείς έχουμε αρκετούς πολίτες που εργάζονται στα εργοστάσια της συγκεκριμένης Περιφερειακής Ενότητας. Συνεπώς δεν θα ήταν σωστό να διακινδυνέψουμε κάτι” σημειώνει στο GRTimes ο κ. Γιαννάκης. 

“Μακάρι να μπορούσαμε να προβλέψουμε το απρόοπτο αλλά δεν μπορούμε. Αν και οι δημότες μας τηρούν απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, γι’ αυτό και το τελευταίο διάστημα είχαμε τόσο λίγα κρούσματα, εν τούτοις πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι να περάσει όλο αυτό και να ξαναμπούμε σε ρυθμούς καθημερινότητας” συμπληρώνει ο δήμαρχος Φλώρινας. 

Ν. Τσαλικίδης (Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης): Μετά την Covid μέτρα στήριξης για την οικονομία 

Στο απρόβλεπτο της εξάπλωσης του κορωνοϊού, στάθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης, ο οποίος μιλώντας στο GRTimes τόνισε ότι “η αλήθεια είναι, πως πολιτικοί φορείς και κάτοικοι της περιοχής έχουν καταβάλει μεγάλες προσπάθειες ώστε αυτή τη στιγμή το ιικό φορτίο να είναι μικρό. Ωστόσο, αποφάσεις που λαμβάνονται από την κυβέρνηση έπειτα από συστάσεις επιστημόνων με βάση την πανδημία είναι και πρέπει να είναι σεβαστές”. 

Πρόσθεσε δε, ότι αυτή τη στιγμή “η πλειοψηφία του κόσμου έχει κουραστεί, ενώ παράλληλα ολοένα και περισσότερα νοικουριά αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Είναι απαραίτητο, αμέσως μετά το τέλος της πανδημίας να παρθούν εξίσου γενναίες και έξυπνες αποφάσεις για την οικονομική στήριξη κατοίκων και επιχειρήσεων που έχουν πληγεί βαρύτατα από αυτή τη δύσκολη περίοδο”.  

«Η πανδημία, δεν γνωρίζει περιφερειακά σύνορα και δεν μπορεί να μπαίνει σε μικροπολιτικές λογικές. Πρέπει να επιδείξουμε συνέπεια να βγούμε από αυτή τη δύσκολη κατάσταση και στη συνέχεια να κοιτάξουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να ορθοποδήσουν» κατέληξε ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης.

Μ. Τσέπελης (Δήμαρχος Ξάνθης): Είναι άδικο για την κοινωνία μας 

Την πλήρη διαφωνία του με την εισαγωγή της Ξάνθης στις περιοχές που μετατράπηκαν σε «κόκκινες ζώνες» επικινδυνότητας με ελάχιστα κρούσματα εξέφρασε μιλώντας στο GRTimes ο δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης.

«Διαφωνώ με τη λογική της κυβέρνησης να μπουν στο «κόκκινο» περιοχές που δεν έχουν πολλά κρούσματα. Εδώ, προσπαθούμε να βελτιώσουμε την ψυχολογία του κόσμου που έχει κουραστεί. Δεν μπορούμε να τον καταδικάζουμε ξανά και ειδικότερα τη στιγμή που έχει δείξει πίστη και συνέπεια. Θαρρώ πως τα μέτρα έπρεπε να εφαρμοστούν μόνο σε περιοχές που έχουν αυξημένο ιικό φορτίο. Είναι και λίγο άδικο για την κοινωνία μας, η οποία όταν αντιμετώπισε πρόβλημα έκανε θυσίες και εφάρμοσε με συνέπεια τα μέτρα ώστε να φτάσει στη σημερινή κατάσταση» ανέφερε ο κ. Τσέπελης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ