ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Σύνδεση με τη βιομηχανία ΕΛΒΑΚ

ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Σύνδεση με τη βιομηχανία ΕΛΒΑΚ

Υπεγράφη στις 05/03/21 η σύμβαση σύνδεσης της βιομηχανίας Κονσερβοποιίας ΕΛΒΑΚ Α.Ε. με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Επιπλέον 2.300.000 Νm3 φυσικού αερίου θα διανέμονται ετησίως από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, καθώς οι απαιτήσεις της παραγωγικής δραστηριότητας της βιομηχανίας είναι ιδιαίτερα υψηλέςΣε εναρμόνιση με τον στρατηγικό της σχεδιασμό, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, διευρύνει τη διείσδυση του φυσικού αερίου σε ακόμα περισσότερες βιομηχανίες υψηλής ενεργειακής ζήτησης, με οικονομικά και περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα.

Η  ΕΛΒΑΚ Α.Ε., ως μία από τις μεγαλύτερες Βιομηχανίες Κονσερβοποιίας στη χώρα, εδρεύει στην περιοχή της Λάρισας,με ιστορία που ξεκινά από το 1972. Η εταιρεία παρουσιάζει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα, εξάγοντας το σύνολο σχεδόν της παραγωγής της στηνευρωπαϊκή και διεθνή αγορά σε περισσότερες από 70 χώρες, μεταξύ των οποίων το Μεξικό, η Βραζιλία, και η Κίνα.

Η βιομηχανία ΕΛΒΑΚ Α.Ε.αναπτύσσει την παραγωγή της με γνώμονα τη βιωσιμότητα και με θετικό περιβαλλοντικό πρόσημο για τις κοινωνίες που δραστηριοποιείται. Μέσα από την εφαρμογή προηγμένων τεχνολογιών, προσφέρει προϊόντα ύψιστης ποιότητας,στοχεύοντας παράλληλαστη διατήρηση των φυσικών πόρων. Η μετάβαση της παραγωγικής μονάδας στη χρήση του φυσικού αερίου βρίσκεται στο επίκεντρο της οικολογικής φιλοσοφίας της εταιρείας, καθώς έτσι επιτυγχάνεται η βελτίωσητης περιβαλλοντικής της επίδοσης.

Η Διευθύντρια Ανάπτυξης Αγοράς Φυσικού Αερίου Θεσσαλίας της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κα. Ευθυμία Καλογήρου στο πλαίσιο αυτό, δήλωσε ότι μια ακόμη βιομηχανία εντάσσεται στο Δίκτυο Διανομής της Εταιρείας. Αφού ληφθούν όλες οι απαραίτητες άδειες, το έργο θα ξεκινήσει άμεσα ώστε να ολοκληρωθεί η τροφοδότηση της βιομηχανίας με φυσικό αέριο στα τέλη Μαΐου. Πλέον, με την εφαρμογή ακόμη χαμηλότερων τιμολογίων διανομής από το 2021, η βιομηχανική παραγωγή καθίσταται πιο ευέλικτη και πιο ανταγωνιστική στις συνθήκες της σύγχρονης αγοράς.

Το φυσικό αέριο προβλέπεται να χρησιμοποιηθεί στους ατμολέβητες με συνολική εγκατεστημένη ισχύ ~ 14.500 kW, μέγιστη ωριαία κατανάλωση φυσικού αερίου ίση με 1.450 κυβικά/ώρα και πίεση τροφοδοσίας 1,5 bar.

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, με την υλοποίηση του ολοκληρωμένου επενδυτικού προγράμματος, στηρίζει την ανάπτυξη και συμβάλλει στη μείωση του ενεργειακού κόστους αλλά και του ανθρακικού αποτυπώματος των ενεργοβόρων βιομηχανιών. Άλλωστε, η αυξανόμενη χρήση του φυσικού αερίου – ως μεταβατικού για τη μεταλιγνιτική εποχή καυσίμου – συντελεί καθοριστικά στην επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων της Πολιτείας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ