Κορωνοϊός-Καστοριά: Ζητούν εκ περιτροπής κυκλοφορία

Κορωνοϊός-Καστοριά: Ζητούν εκ περιτροπής κυκλοφορία

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Στεφανοπούλου

Αυστηροποίηση των μέτρων μετακίνησης των πολιτών σε όλη την περιφερειακή ενότητα Καστοριάς προτείνουν οι τοπικές αρχές.

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, Δημήτρη Σαββόπουλου, των τριών δημάρχων, του διοικητή του νοσοκομείου, του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Θόδωρου Καράογλου και της διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρίας Αντωνίου, εξετάστηκε σχέδιο έκτακτης για την περιοχή, η οποία είναι μεταξύ αυτών που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό, μετρώντας 53 κρούσματα και έξι νεκρούς, σε σύνολο πληθυσμού 40.000.

Η πρόταση

Η πρόταση που έπεσε στο τραπέζι και αναμένεται να κατατεθεί προς έγκριση στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι να κυκλοφορούν οι κάτοικοι εκ περιτροπής και μόνο μία φορά την ημέρα.

Όπως εξήγησε στο GRTimes.gr ο αντιπεριφερειάρχης, «η πρότασή μας είναι να δοθεί για τις επόμενες 14 μέρες η δυνατότητα μετακίνησης στους πολίτες μόνο δύο φορές την εβδομάδα με αλφαβητική σειρά, ανάλογα δηλαδή με το αρχικό γράμμα του επιθέτου τους. Προτείνουμε επίσης να βγαίνει μόνο ένα μέλος της κάθε οικογένειας για ψώνια. Πρέπει να κάνουμε πράξη την απαγόρευση της άσκοπης κυκλοφορίας, γιατί έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο, ευτυχώς όχι σε πολλούς, να βγαίνουν από το σπίτι τους πολλές φορές μέσα στην ίδια μέρα με διαφορετικά χαρτιά».

Στη χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, πάντως, συζητήθηκε και η πρόταση επιβολή άτυπης καραντίνας στην Καστοριά και στη Μεσοποταμία, κάτι που όμως βρήκε αντίθετους τους δημάρχους και τον αντιπεριφερειάρχη, καθώς εκτίμησαν ότι θα ήταν εξαιρετικά δύσκολη με τα διαθέσιμα μέσα η τροφοδοσία των κατοίκων.

Ενίσχυση του νοσοκομείου

Βασικό αίτημα των φορέων της περιοχής που επίσης κατατέθηκε στη σύσκεψη είναι η περαιτέρω ενίσχυση με γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων του νοσοκομείου της πόλης, όπου επιβεβαιώθηκαν κρούσματα στο προσωπικό.

Ταυτόχρονα, οι φορείς της περιοχής ζητούν να προετοιμαστεί κατά τέτοιον τρόπο έτσι ώστε, εφόσον αυξηθούν τα κρούσματα και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα νοσηλευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, να μπορεί να υποδέχεται ύποπτα περιστατικά.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top