Νίκη των Οινοποιών – προστασία του ΠΓΕ Μακεδονία

Νίκη των Οινοποιών – προστασία του ΠΓΕ Μακεδονία

Ή ένωση «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος»πέτυχε την πρώτη σημαντική νίκη στον αγώνα για την προστασία της ΠΓΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ από παράνομες πρακτικές χρήσης της.

Πιο συγκεκριμένα, κατόπιν ανακοπής που άσκησε η Ένωση ενώπιον του Πολωνικού Γραφείου Σημάτων κατά αίτησης για καταχώριση σήματος με την ένδειξη «Μacedonia» για οίνους, ο αιτών (με εμπορικά συμφέροντα στη Βόρεια Μακεδονία) υποχρεώθηκε να προβεί σε περιορισμό της αίτησής του, τέτοιον ώστε το σήμα να χρησιμοποιείται μόνο για οίνους που ανταποκρίνονται στην ΠΓΕ Μακεδονία, αναγνωρίζοντας έτσι το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης της οινικής γεωγραφικής ένδειξης για τα κρασιά της αντίστοιχης ζώνης.

Η πρώτη αυτή προσπάθεια αποδεικνύει περίτρανα ότι η διεθνής προστασία της ΠΓΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι και δυνατή και απαραίτητη. Ταυτόχρονα όμως καταδεικνύει ότι η προστασία της κληρονομιάς της Μακεδονίας δεν μπορεί να είναι ευκαιριακή, αλλά πρέπει να εμπεδώνεται από όλους στην πράξη με κάθε ευκαιρία.

Για τον λόγο αυτό η ένωση «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» (ΕΝΟΑΒΕ) καλεί εκ νέου την Πολιτεία και τους τοπικούς φορείς να συνδράμουν ενεργά στις επόμενες μάχες που πρέπει να δοθούν, με έμπρακτη στήριξη του Παρατηρητηρίου για την ΠΓΕ Μακεδονία.

Η Ένωση ευχαριστεί  τη δικηγορική εταιρεία Γεωργόπουλος και Συνεργάτες για την αφιλοκερδή της νομική υποστήριξη και τη Διεύθυνση Β8 του Υπουργείου Εξωτερικών για την συνδρομή της.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ