ΠΟΕΔΗΝ για νοσοκομείο Έδεσσας: Δυσανάλογα μεγάλος ο αριθμός θανάτων

ΠΟΕΔΗΝ για νοσοκομείο Έδεσσας: Δυσανάλογα μεγάλος ο αριθμός θανάτων

 Σε βαρύτατες καταγγελίες σχετικά με την κατάσταση και τις παρεχόμενες υπηρεσίες από το νοσοκομείο της Έδεσσας όσο και το νοσοκομείο Γιαννιτσών προχώρησε σήμερα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία της Παθολόγου στο νοσοκομείο Γιαννιτσών, Εμμανουηλίας Κεχαγιά, στο GRTimes.gr, για τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βίωσε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει το υγειονομικό προσωπικό, με την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο ίδιος κάνει λόγο για απόλυτη προχειρότητα στη διαχείριση των περιστατικών κορωνοϊού. “Στο νοσοκομείο της Έδεσσας σε κάθε όροφο μαζί με ασθενείς γενικά περιστατικά διατίθενται   θάλαμοι για νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού. Ως εκ τούτω είναι  αναπόφευκτη η διασπορά του ιού” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επισημαίνει ότι μοριακός αναλυτής δεν υπάρχει στο νοσοκομείο και τα δείγματα των υπόπτων κρουσμάτων στέλνονται σε εργαστήρια εκτός νοσοκομείου και συνεπώς καθυστερούν  οι απαντήσεις και η διεκπεραίωση των  υπόπτων κρουσμάτων εντός του νοσοκομείου.

“Υπάρχει μια ΜΕΘ στο νοσοκομείο τριών κλινών που είναι πάντα γεμάτη. Φτιάχτηκε αυτοσχέδια  στο  τμήμα του τεχνητού νεφρού που δεν λειτουργεί σε θάλαμο και εκεί  νοσηλεύονται τρείς διασωληνωμένοι ασθενείς. Πολλοί συνάδελφοι νοσούν και μία φυσικοθεραπεύτρια βρίσκεται διασωληνωμένη στο Στρατιωτικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Ανεπαρκέστατα τα μέσα ατομικής προστασίας” καταγγέλλει ο  κ. Γιαννάκος.

Είναι ανατριχιαστικές οι περιγραφές του για τον αριθμό των ασθενών που καταλήγουν λόγω επιπλοκών της COVID-19.

“Οι νεκροί ασθενείς στο νοσοκομείο είναι δυσανάλογα πολλοί σε σχέση με το πληθυσμό αναφοράς του νοσοκομείου. Αυτό δείχνει την κακή  ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.  Καλό θα ήταν για να γνωρίζει ο κόσμος την ποιότητα των υπηρεσιών του κάθε νοσοκομείου  να δημοσιοποιούνται τα  στοιχεία νοσηλευόμενων και  θανάτων από κορωνοϊό”, επισημαίνει.

Καθαίρεσαν την Πρόεδρο του Σωματείου Νοσοκομειακών Γιατρών επειδή μίλησε στα μμε

Συγκλονίζουν οι καταγγελίες του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ σχετικά με την καθαίρεση της προέδρου του Σωματείου. Όπως λέει η “Πρόεδρος του Σωματείου έκανε το έγκλημα να  δώσει συνέντευξη  στο τοπικό τύπο ως όφειλε από τη θεσμική της θέση και να αναφερθεί στις δυσχέρειες  νοσηλείας των περιστατικών COVID-19. Κάλεσε δωρητές να ενισχύσουν το νοσοκομείο όπως το έπραξαν πολλές φορές και λαϊκοί εκπρόσωποι  εργαζομένων και οι διοικούντες το σύστημα. Μάλιστα οι διοικούντες φωτογραφήθηκαν μπροστά από κοντέινερ αρκετές φορές με δωρητές. Έκαναν μηνυτήρια αναφορά  στη πρόεδρο του Σωματείου και την κάλεσαν σε ένορκη διοικητική εξέταση” σημειώνει ο κ. Γιαννάκος και τονίζει ότι “αν και νοσούσε η ίδια  μαζί με όλη την  οικογένειά της από κορωνοϊό μεθόδευσαν παράνομα την καθαίρεσή της από πρόεδρο του Σωματείου. Συγκάλεσαν  Διοικητικό Συμβούλιο  τα υπόλοιπα μέλη  και αποφάσισαν  τη καθαίρεσή της  χωρίς να το γνωρίζει η ίδια,  την στιγμή που νοσούσε αυτή και η οικογένειά της από κορωνοϊό. Τις αφαίρεσαν  πράγματα του Σωματείου  χωρίς να της ζητηθεί  να παραδώσει. Της αφαίρεσαν μέχρι  και προσωπικά της αντικείμενα.  Αντί να απολογηθούν οι διοικούντες το νοσοκομείο  για τις υπηρεσίες που προσφέρουν με  τους δεκάδες νεκρούς ζητάνε και τα ρέστα. Το ίδιο έπραξαν και με το πρόεδρο του σωματείου του νοσοκομείου Γιαννιτσών. Επειδή τόλμησε να πει τα προβλήματα του νοσοκομείου τον καλούν σε ένορκη διοικητική εξέταση καθώς επίσης τον εκφοβίζουν με κάθε τρόπο”.

Ο ίδιος τονίζει ότι δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια μπροστά σε αυτό το κλίμα τρομοκρατίας. Καλεί τους  φορείς της περιοχής να ενεργοποιηθούν και να καταθέσουν αναφορά στην Εισαγγελία για  διερεύνηση τυχόν αμελειών  από τις διοικήσεις  των νοσοκομείων  που  ενδεχομένως συνέβαλαν στους θανάτους από κορωνοϊό σε νοσηλευόμενους  ασθενείς.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top