Ξάνθη: Μέσα σε μια ώρα καταστράφηκαν 50.000 στρέμματα καλλιέργειας-Ξηλώθηκαν δέντρα και κολώνες της ΔΕΗ (ΦΩΤΟ)

Ξάνθη: Μέσα σε μια ώρα καταστράφηκαν 50.000 στρέμματα καλλιέργειας-Ξηλώθηκαν δέντρα και κολώνες της ΔΕΗ (ΦΩΤΟ)

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές, ειδικότερα σε καλλιέργειες, που προκάλεσε η κακοκαιρία η οποία έπληξε και σήμερα για μία περίπου ώρα, τον δήμο Τοπείρου, στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης. Όπως αναφέρει ο δήμαρχος της περιοχής Θωμάς Μίχογλου, στο GRTimes, περίπου 50.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, έχουν χαθεί από το χαλάζι.

«Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα δεκαήμερο που μας χτυπά με τέτοιο τρόπο η κακοκαιρία. Σήμερα όμως, η ζημιά στις καλλιέργειες είναι ανυπολόγιστη. Μετά από μια ώρα χαλάζι, καταστράφηκαν 40.000 με 50.000 στρέμματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Τοπείρου στο GRTimes.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία, στην περιοχή καλλιεργούνται κυρίως καλαμπόκι, ηλιόσποροι, πιπεριές, μελιτζάνες, βαμβάκι, ακτινίδια, καρυδιές, ροδάκινα, τριφύλλια. «Τα πάντα έχουν καταστραφεί, μιλάμε για να ανυπολόγιστη ζημιά» αναφέρει ο κ. Μίχογλου, και προσθέτει ότι «από αύριο κιόλας, θα ξεκινήσει η αυτοψία του ΕΛΓΑ. Όπως με διαβεβαίωσε ο προϊστάμενος της υπηρεσίας από την Αλεξανδρούπολη, αύριο κλιμάκια θα βρεθούν στην περιοχή προκειμένου να εκτιμήσουν τις ζημιές και να δρομολογηθούν όλα όσα απαιτούνται προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες αποζημιώσεις».

Πολλά χωριά βυθίστηκαν στο σκοτάδι

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Τοπείρου στο GRTimes, περίπου δεκαπέντε χωριά βυθίστηκαν για τουλάχιστον πέντε ώρες στο σκοτάδι, καθώς δεκάδες ήταν οι κολόνες της ΔΕΗ που κατέπεσαν εξαιτίας των σφοδρών ανέμων.

«Μέχρι και αυτή την ώρα κλιμάκια της ΔΕΗ προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις πτώσεις των δέντρων και τις κολόνες ηλεκτροδότησης. Ολόκληρα χωριά παρέμειναν επί πέντε και περισσότερες ώρες στο σκοτάδι, ενώ κάποια μέχρι και αυτή την ώρα είναι χωρίς ρεύμα» σημείωσε ο Θωμάς Μίχογλου.

Πηγή – ΦΩΤΟ: Xanthidaily.gr, Xanthipost.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top