Ξεσπούν οι διανομείς: Αρνούμαστε την εργασία εν μέσω “Μήδειας” – Δεχόμαστε απειλές

Ξεσπούν οι διανομείς: Αρνούμαστε την εργασία εν μέσω “Μήδειας” – Δεχόμαστε απειλές

Σε επιφυλακή θα βρίσκεται η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων ώστε να φωτογραφίσει και να καταγγείλει επώνυμα εργοδότες οι οποίοι θα αναγκάσουν διανομείς να εργαστούν κατά τη διάρκεια της σφοδρής κακοκαιρίας “Μήδεια”. Ο Βασίλης Κεφαλάς, διανομέας και μέλος της επιτροπής, στέλνει μήνυμα μέσω του GRTimes στο αγοραστικό κοινό: “Αν έχει 20 πόντους χιόνι, μην παραγγείλεις”, ενώ παράλληλα καταγγέλλει ότι εργοδότης επικοινώνησε με την Επιτροπή και τους απείλησε.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη 

Διανομείς καταστημάτων εστίασης αρνούνται να εργαστούν εν όψει της σφοδρής κακοκαιρίας “Μήδεια”, η οποία πρόκειται να πλήξει όλη τη χώρα με ισχυρούς ανέμους, έντονες χιονοπτώσεις και θερμοκρασίες υπό του μηδενός. Ο Βασίλης Κεφαλάς, μιλώντας στο GRTimes αναφέρει ότι το να ζητούν οι εργοδότες από τους διανομείς να εργαστούν υπό αυτές τις συνθήκες είναι “τουλάχιστον εγκληματικό”, ενώ ξεκαθαρίζει ότι η επιτροπή θα είναι σε επιφυλακή ώστε να καταγγείλει επώνυμα όποιον εργοδότη υποχρεώσει σε εργασία κάποιον συνάδελφό τους.

“Δεν είναι έκκληση. Εφαρμόζουμε το νόμο ο οποίος λέει ότι δεν εργαζόμαστε αν αδυνατούμε να προσέλθουμε στην εργασία μας. Τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε περισσότερα από 30 δυστυχήματα συναδέλφων εξαιτίας της κακοκαιρίας. Συνάδελφός μου έπεσε από το μηχανάκι επειδή μετακινήθηκε αντικείμενο κατά πάνω του λόγω του πολύ δυνατού αέρα. Ήμουν δίπλα του και το είδα με τα μάτια μου”, περιγράφει ο κ. Κεφαλάς.

Δέχονται απειλές

Η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων εξέδωσε μία ανακοίνωση με την οποία οι διανομείς αρνούνται να “παίξουν τη ζωή τους κορώνα – γράμματα”. Όπως καταγγέλλει ο κ. Κεφαλάς, ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί τους χωρίς να αποκαλύψει το όνομά του και άρχισε να εξαπολύει απειλές.

“Συγκεκριμένα μας είπε ότι θα έχουμε για πάντα Νέα Δημοκρατία, γι’ αυτό αν θέλουμε να τα πάμε καλά με τους εργοδότες μας, είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε τις παραγγελίες. Έχουν απαιτήσεις από εμάς να εργαζόμαστε υπό συνθήκες ψύχους και σφοδρών χιονοπτώσεων, ενώ δεν μας παρέχουν κράνη, αδιάβροχα μπουφάν, παντελόνια και παπούτσια. Πληρώνουμε απ’ την τσέπη μας για να προστατευτούμε. Δεν πληρώνουν αποζημίωση χρήσης για το μηχανάκι και πολλές φορές ούτε τη βενζίνη”, εξηγεί.

Θα φωτογραφήσουμε καταστήματα που υποχρεώνουν σε εργασία

Η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων, θα είναι σε επιφυλακή, φωτογραφίζοντας καταστήματα και καταγγέλλοντας εργοδότες οι οποίοι θα υποχρεώσουν διανομείς σε εργασία, παρά τις ακατάλληλες συνθήκες.

“Θα είμαστε σε συνεργασία με τους συναδέλφους μας και θα προβούμε σε καταγγελίες. Θα φωτογραφίσουμε και θα δημοσιεύσουμε επώνυμα όποιον εκβιάσει ή εξαναγκάσει συνάδελφο. Έχουμε βγάλει κάλεσμα και θα είμαστε σε επιφυλακή να επέμβουμε και να βοηθήσουμε. Καλούμε τους συναδέλφους μας επίσης να τηρούν τον Κ.Ο.Κ και να φορούν κράνη για τη δική τους ασφάλεια”, αναφέρει.

Ο κ. Κεφαλάς κλείνει, απευθυνόμενος στο αγοραστικό κοινό: “Αν έχει 20 πόντους χιόνι, ας μην παραγγείλεις. Βγες για έναν χιονοπόλεμο και αγόρασε ο ίδιος το προϊόν σου. Είναι αυτονόητο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διανομείς φαγητού – Αντιμέτωποι με το κρύο και το χιόνι (VIDEO)

Δ. Θεσσαλονίκης – Μήδεια: Eτοιμότητα για «πολικές» θερμοκρασίες και χιόνια

Μήδεια: Συναγερμός στον μηχανισμό της Πολιτικής Προστασίας στη Β. Ελλάδα

Έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία ενόψει της «Μήδεια»

Επί ποδός για τη «Μήδεια» ο μηχανισμός του δήμου Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Μέχρι και στέγη «κάρφωσε» σε ναό η «Μήδεια»

Χαρδαλιάς-Εμβόλιο: Να αξιοποιηθεί πλήρως το «Βοήθεια στο σπίτι» ενόψει της «Μήδεια»

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top