Συνέντευξη με την Αλεξία Χατζηπαρασίδου: Οι παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχία μιας εξωσωματικής και ο ρόλος της πρόληψης στη γονιμότητα (VIDEO)

Συνέντευξη με την Αλεξία Χατζηπαρασίδου: Οι παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχία μιας εξωσωματικής και ο ρόλος της πρόληψης στη γονιμότητα (VIDEO)

Tους πολλαπλούς παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχία μιας εξωσωματικής, αλλά και τη σημασία της πρόληψης για τη γονιμότητα αναλύει η κυρία Αλεξία Χατζηπαρασίδου MSc. PMI-RMP, Σύμβουλος Κλινικής Εμβρυολογίας, Διευθύντρια Embryolab Academy, Συνιδρύτρια Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, Embryolab, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο GRTimes.

Αφοσιωμένη στην επιστήμη της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, εδώ και 30 χρόνια και με εμπειρία που ξεπερνά τους 65.000 κύκλους εξωσωματικής, η κα Χατζηπαρασίδου μιλάει για την εξέλιξη της επιστήμης, που όπως τονίζει, δίνει ελπίδα σε όλο και περισσότερους ανθρώπους που μέχρι πριν από λίγα χρόνια, δεν θα μπορούσαν να γίνουν γονείς.

Η κα Χατζηπαρασίδου, εξηγεί αναλυτικά τους πολλαπλούς παράγοντες που μπορεί να σχετίζονται και να προκαλούν υπογονιμότητα, όπως γενετικοί λόγοι, κληρονομούμενες παθήσεις, ο τρόπος ζωής και οι τροφές που καταναλώνουμε, η χρήση φαρμάκων ή έκθεση σε χημικά και πολλοί άλλοι. Μιλάει ακόμη για τη σημασία της προστασίας της γονιμότητας, από τη νεαρή ηλικία, είτε με κρυοσυντήρηση ωαρίων είτε με κρυοσυντήρηση σπέρματος.

Στο ερώτημα «από πότε θα πρέπει να απασχολεί η γονιμότητα τους μελλοντικούς γονείς;»  η κα Χατζηπαρασίδου απαντά στα ζευγάρια να μη διστάζουν καθόλου να απευθυνθούν στους ειδικούς, τόσο στο πλαίσιο της πρόληψης, όσο και της θεραπείας ώστε να λαμβάνουν σωστή και έγκυρη καθοδήγηση και να μην χάνουν πολύτιμο χρόνο.

Οι 3 πιο σημαντικοί παράγοντες για την επιτυχία της θεραπείας εξωσωματικής, σύμφωνα με την ίδια είναι:

  • η επιλογή της κατάλληλης κλινικής γονιμότητας με κριτήρια ασφάλειας, επιστημονικής αριστείας και προηγμένης τεχνολογίας
  • η σωστή προετοιμασία της γυναίκας ή του ζευγαριού
  • η εμπιστοσύνη στην ομάδα των Ειδικών της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, και η πιστή τήρηση των Οδηγιών τους.

«Σήμερα που δεν υπάρχουν περιορισμοί στη μετακίνηση και την επικοινωνία των ανθρώπων, στην Embryolab, υποδεχόμαστε ασθενείς από όλο τον κόσμο με έναν κοινό στόχο: μια υγιή εγκυμοσύνη! Είμαστε δίπλα τους σε κάθε βήμα, αυτού του ταξιδιού και πολύ συγκινημένοι για κάθε θετικό αποτέλεσμα!» καταλήγει η κυρία Χατζηπαρασίδου.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη που παραχώρησε η κα. Αλεξία Χατζηπαρασίδου, στο GRTimes και στη δημοσιογράφο Κατερίνα Νικολάου:

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top