Ζητούν ισότητα στον ΛΟΑΤΚΙ γάμο και την παιδοθεσία (VIDEO)

Ζητούν ισότητα στον ΛΟΑΤΚΙ γάμο και την παιδοθεσία (VIDEO)

Επέκταση του δικαιώματος στο γάμο και την παιδοθεσία για όλα τα άτομα, ανεξαρτήτως σεξουαλικότητας, ταυτότητας η και έκφρασης φύλου, ζητούν στη συγκέντρωση που πραγματοποιούν αυτήν την ώρα μέλη της λοατκι+ κοινότητας και άλλες ομάδες, στις Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης 

Η συγκέντρωση πραγματοποιείται με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας που έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται η 17η Μαΐου.

Όπως τόνισαν σε δηλώσεις τους συμμετέχοντες στη συγκέντρωση η θέσπιση του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια αν και είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση αφήνει κάποια σημαντικά ζητήματα άλυτα όπως τη δυνατότητα παιδοθεσίας σε ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγάρια, και την άρση των διακρίσεων που υφίστανται ΛΟΑΤΚΙ+ οικογένειες με παιδιά.

“Οι οικογένειες αυτές υπάρχουν όσο και αν η πολιτεία αρνείται να αναγνωρίσει την ύπαρξη τους και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα καθώς ο ένας από τους δύο γονείς δεν αναγνωρίζεται θεσμικά. Πέρα από αυτό φανερώνει αν μη τι άλλο, μία στάση δειλίας και απροθυμίας να θεσπιστούν κάποια δικαιώματα για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, που για τά σις και straight άτομα είναι αυτονόητα”, επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

Γενικότερα τονίζουν ότι η νομοθεσία λύνει κάποια ζητήματα αλλά αφήνει μετέωρα πάρα πολλά άλλα. Μεταξύ των αιτημάτων τους η αλλαγή της νομοθεσίας που αφορά τα τρανς, μη δυαδικά και intersex άτομα – εξωδικαστικές διαδικασίες για την αλλαγή φύλου των ατόμων, με απλή αίτηση στο ληξιαρχείο και κατοχύρωση δικαιωμάτων χωρίς “ναι μεν, αλλά”, χωρίς συμβιβασμούς, παραχωρήσεις και οπισθοχωρήσεις.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ