Αθήνα: Ολοκληρώθηκε η πορεία για την 48η επέτειο του Πολυτεχνείου

Αθήνα: Ολοκληρώθηκε η πορεία για την 48η επέτειο του Πολυτεχνείου

Ολοκληρώθηκε η πορεία για τα 48 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Φοιτητικοί σύλλογοι με σύνθημα «48 Νοέμβρηδες μετά, η συλλογική μνήμη παραμένει ζωντανή», φορείς, κόμματα κι οργανώσεις της Αριστεράς, σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος και κατευθύνθηκαν προς την αμερικάνικη πρεσβεία. Η κεφαλή της πορείας έφτασε έξω από την πρεσβεία λίγα λεπτά πριν από τις 7 το απόγευμα.

Νωρίτερα, όταν έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου, φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση και με πορεία κατευθύνθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος περιμένοντας να ξεκινήσει ο κύριος όγκος της διαδήλωσης. Του συλλαλητηρίου προπορευόταν ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 και των Φοιτητικών Συλλόγων του ΕΜΠ. Μετά τις 4 ξεκίνησαν και τα μπλοκ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ την πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία, μέσω της οδού Πανεπιστημίου όπως και των Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας, εργατικών σωματείων του ΠΑΜΕ, της ΕΕΔΥΕ και φορέων από τα Προπύλαια.

Ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησε το «μπλοκ» με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια της πορείας, την σημαία κράτησαν και παιδιά. Στην αμερικανική πρεσβεία οι φοιτητές απήγγειλαν τον Εθνικό Ύμνο και κατόπιν αποχώρησαν, χωρίς εντάσεις.

Μετά το πέρας της πορείας άνοιξαν οι σταθμοί του Μετρό, Σύνταγμα και Ευαγγελισμός.

Από νωρίς ξεκίνησε η ένταση στο Πολυτεχνείο, με φοιτητές να μην επιτρέπουν την είσοδο σε αντιπροσωπεία Ελλήνων βουλευτών, ενώ λίγο μετά τις 9:45 σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα σε φοιτητές που έφτασαν στο σημείο να ανταλλάξουν γροθιές και μπουνιές.

Πηγή: newsbomb.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top