Εγνατία Οδός: Από σήμερα διόδια και στην Ασπροβάλτα

Εγνατία Οδός: Από σήμερα διόδια και στην Ασπροβάλτα

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Από σήμερα, στις 11 το πρωί, τίθεται από την Εγνατία Οδό Α.Ε., σε κανονική λειτουργία, ο μετωπικός σταθμός διοδίων στην Ασπροβάλτα, ο τρίτος μετωπικός σταθμός στο τμήμα της Εγνατίας εντός νομού Θεσσαλονίκης μαζί με τους μετωπικούς σε Ανάληψη και Ωραιόκαστρο.

Τα τέλη διοδίων στο σταθμό της Ασπροβάλτας, όπως έχουν οριστεί από τη σχετική ΚΥΑ και τα οποία θα ισχύουν μέχρι να τεθούν σε πλήρη λειτουργία όλοι οι σταθμοί διοδίων της Εγνατίας- μετωπικοί και πλευρικοί- είναι τα εξής ανά κατηγορία οχήματος: Δίκυκλα & τρίκυκλα, 0,60 ευρώ. Ελαφρά οχήματα, 0,90 ευρώ. Φορτηγά, 2,30 ευρώ και φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 άξονες ή και περισσότερους, 3,20 ευρώ.

Η ηγεσία του ΥΠΟΜΕ, μετά την απόφαση για διατήρηση της χρέωσης ανά χιλιόμετρο στα 0,03 ευρώ, άναψε το πράσινο φως για να τεθούν σε λειτουργία σταθμοί κατασκευασμένοι από μήνες πριν, που δεν λειτουργούσαν επειδή η προηγούμενη ηγεσία δεν εξέδιδε την απαιτούμενη ΚΥΑ για τον ορισμό των τελών διέλευσης από τους σταθμούς.

Καθυστερήσεις στη λειτουργία σταθμών διοδίων

Έτσι, στις 20 Νοεμβρίου δόθηκε σε λειτουργία ο σταθμός στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, σήμερα μπαίνει σε λειτουργία ο σταθμός στην Ασπροβάλτα, ενώ στις 15 Ιανουαρίου 2020 θα τεθεί σε λειτουργία ο μετωπικός σταθμός στο Στρυμονικό. Σημειώνεται ότι με προηγούμενη ΚΥΑ των Σπίτζη και Τσακαλώτου, προβλεπόταν απώτατος χρόνος λειτουργίας των σταθμών σε Ωραιόκαστρο, Ασπροβάλτα, Στρυμονικό αλλά και Καβάλα που ακόμη είναι σε φάση κατασκευής, η 10η Οκτωβρίου 2017!

Σημειώνεται ότι από τους μετωπικούς σταθμούς της Εγνατίας, σε οριζόντιο άξονα και καθέτους, μένουν ακόμη τρεις να ολοκληρωθούν και να δοθούν σε λειτουργία, οι σταθμοί σε Σιάτιστα, Αρδάνιο και Καβάλα.

Υπενθυμίζεται ότι οι μετωπικοί σταθμοί στην Εγνατία Οδό, στον οριζόντιο άξονα και στους τρεις βασικούς καθέτους, θα είναι συνολικά 18, ενώ 43 θα είναι οι πλευρικοί σταθμοί που θα εγκατασταθούν στις εισόδους και εξόδους των ανισόπεδων κόμβων του οδικού άξονα. Το όλο πλάνο ανάπτυξης των σταθμών θα πρέπει να ολοκληρωθεί ως τον Ιούνιο του 2020.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top