Η σοκαριστική στιγμή που μολότοφ σκάει μπροστά στην κάμερα του Grtimes (VIDEO)

Η σοκαριστική στιγμή που μολότοφ σκάει μπροστά στην κάμερα του Grtimes (VIDEO)

Πεδίο μάχης θύμιζε μέρα μεσημέρι η οδός Εγνατία μπροστά από τη Θεολογική Σχολή αμέσως μετά το εκπαιδευτικό συλλαλητήριο, με δεκάδες άτομα να ρίχνουν “βροχή” από βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Μία από αυτές τις βόμβες που ήταν φτιαγμένη από πλαστικό μπουκάλι και γεμάτη εύφλεκτο υλικό, έσκασε μόλις μερικά εκατοστά από την κάμερα του Grtimes  και ανεφλέγη όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο:

Οι δράστες χρησιμοποίησαν πολλές τέτοιες βόμβες μολότοφ, που είναι αρκετά εξελιγμένες σε σχέση με τις “κλασσικές”, με αποτέλεσμα να είναι και πιο επικίνδυνες. Όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία, η συγκεκριμένη μολότοφ, αποτελείται όχι από “παραδοσιακό” γυάλινο μπουκάλι μπύρας, αλλά από ένα πλαστικό μπουκάλι νερού, μισού λίτρου, γεμάτο με εύφλεκτο υλικό και αντί για φυτίλι, χρησιμοποιείται μια κροτίδα μεγάλης ισχύος που έχει προσκολληθεί με μονωτική ταινία, με σκοπό να προκληθεί έκρηξη και ταυτόχρονα ανάφλεξη.

Αντίστοιχης κατασκευής βόμβες μολότοφ έχει συλλέξει ακόμη 3-4 η Αστυνομία, από το σημείο των επεισοδίων.

Από τις βόμβες μολότοφ προκλήθηκαν ζημίες σε τουλάχιστον δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα επί της Εγνατίας Οδού, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες του Grtimes.

Από τον πόλεμο των μολότοφ δεν έλειψαν και οι τραυματισμοί. Ένας αστυνομικός και ένας διαδηλωτής τραυματίστηκαν από φλεγόμενη μολότοφ και δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες.

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top