«Ξενάγηση στο σπίτι μου»: Κάτοικοι της Χαλκηδόνας περιηγούνται στον τόπο τους

«Ξενάγηση στο σπίτι μου»: Κάτοικοι της Χαλκηδόνας περιηγούνται στον τόπο τους

Μια πολύ ωραία κίνηση πολιτών με τίτλο «Εμείς για τον τόπο μας» ξεκίνησε στον Δήμο Χαλκηδόνος και στόχο έχει να αναδείξει τις ομορφιές και το ανθρώπινο δυναμικό του τόπου τους.

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου το «Εμείς για τον τόπο μας» φιλοξένησε στην δράση του «Ξενάγηση στο σπίτι μου» τον σύλλογο τετρακίνησης Βορείου Ελλάδος Σ.Τ.Ε.Β.Ε, όπου με συνοδεία διπλωματούχου ξεναγού τα μέλη ξεναγήθηκαν σε ιστορικά μνημεία της περιοχής . Επισκέφτηκαν τον Μακεδονικό Τάφο στον Άγιο Αθανάσιο, το Μουσείο Βαλκανικών πολέμων στην Γέφυρα και το νεκροταφείο των Βογομίλων στην Χαλκηδόνα. Φυσικά η αγάπη για την τετρακίνηση τους οδήγησε σε παραποτάμια διαδρομή στον Αξιό καταλήγοντας να φιλοξενούνται στον χώρο του κτήματος Θέασις με παλαιωμένη γράπα και παραδοσιακή φασολάδα από ντόπιους παραγωγούς με θέα τον Αξιό!

Το «Εμείς για τον τόπο μας» είναι μια ομάδα ευαισθητοποιημένων ανθρώπων που προσπαθεί με δράσεις να ενώσει κατοίκους, εργαζόμενους αλλά και κόσμο της ευρύτερης περιοχής με μοναδικό στόχο την ανάπτυξη , τον εκσυγχρονισμό ,την προσέλκυση νέων κατοίκων και τουρισμού στην περιοχή . Σε περίπτωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της δράσης «Ξενάγηση στο σπίτι μου» ή πραγματοποίησης κοινής δράσης με το «Εμείς για τον τόπο μας» μπορείτε να απευθυνθείτε στην σελίδα emeisgiatontopomas.gr.

Ο Βασίλης Βασιλείου μέλος του «Εμείς για τον τόπο μας» δήλωσε ότι «Όλοι μαζί μπορούμε να βάλουμε το λιθαράκι μας για να κάνουμε τον τόπο μας ονειρικό για να ζει κανείς και να εργάζεται και την κοινωνία μας πρότυπο, αφήνοντας ένα θετικό πρόσημο στις γενεές που ακολουθούν»!

Διαβάστε επίσης:

Οπλοστάσιο έκρυβαν στο σπίτι τους: 29 όπλα, 72 κιλά πυρίτιδας- Σπεύδει η Αντιτρομοκρατική

Ανοίγουν 12.500 κλειστά σπίτια με το πρόγραμμα «Ανακαινίζω–Νοικιάζω»-Ποια η διαδικασία

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο γυναίκα μετά από φωτιά σε διαμέρισμα

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top