Ά. Γεωργιάδης: Ναι σε μέτρα στήριξης ευάλωτων χωρίς να ξαναβάλουμε τη χώρα στον κίνδυνο των αγορών

Ά. Γεωργιάδης: Ναι σε μέτρα στήριξης ευάλωτων χωρίς να ξαναβάλουμε τη χώρα στον κίνδυνο των αγορών

«Είναι σημαντικό να καταλάβουμε όλοι ότι από τη μια στόχος και υποχρέωση μας είναι να ανακουφίσουμε από τη πολύ μεγάλη πίεση που δέχονται, κυρίως οι ευάλωτες ομάδες, από την ενεργειακή κρίση που είναι σε εξέλιξη και από την άλλη ότι υπάρχουν συγκεκριμένα δημοσιονομικά περιθώρια που αν τα ξεπεράσουμε βάζουμε σε κίνδυνο τη χώρα. Ναι λοιπόν σε μέτρα στήριξης, κυρίως για τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού που δεν έχουν να βγάλουν το μήνα αλλά τη χώρα μας ποτέ δεν πρέπει να την ξαναβάλουμε στο κίνδυνο των αγορών, για κομματικούς λόγους».

Αυτό δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας εκ νέου, σε όσους υποστηρίζουν οριζόντια μέτρα για τη μείωση του φόρου στα καύσιμα ή στο ΦΠΑ για τα τρόφιμα.

Επικαλούμενος μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης την τελευταία έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, δήλωσε δικαιωμένος για τις απόψεις του, τονίζοντας ότι συντάσσονται με τα όσα αναφέρει ο επικεφαλής του Γραφείου καθηγητής Φραγκίσκος Κουτεντάκης.

«Ο κ. Κουτεντάκης, που τοποθετήθηκε στη θέση αυτή όχι από την κυβέρνηση της ΝΔ αλλά από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στην έκθεση του επισημαίνει ότι τυχόν απαιτήσεις για οριζόντιες μεγάλες παρεμβάσεις θα έθεταν την ελληνική οικονομία σε τεράστιους δημοσιονομικούς κινδύνους. Ο κ. Κουτεντάκης που δεν ανήκει στον χώρο της ΝΔ λέει ακριβώς αυτά που έλεγα και εγώ την περασμένη εβδομάδα. Ότι δεν χρειάζονται οριζόντια μέτρα αλλά μόνο στοχευμένες παρεμβάσεις για τους ευάλωτους συνανθρώπους μας. Ποτέ δεν πρέπει να ξαναβάλουμε στον κίνδυνο των αγορών τη χώρα μας για λόγους κομματικούς», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης, με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου του για το νέο ΕΣΠΑ, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νεκρός εικονολήπτης του Fox News στην Ουκρανία

Β. Κικίλιας: Δεν κάνουμε προβλέψεις, μαχόμαστε καθημερινά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα (VIDEO)

Λύματα: Ραγδαία αύξηση 643% του ιικού φορτίου σε περιοχή της Κρήτης

Γέφυρα συνεργασίας μεταξύ δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας και δήμων του εξωτερικού

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top