Σπήλιος Λιβανός: Με ταχύτητα θα αποζημιωθούν όλοι οι παραγωγοί

Σπήλιος Λιβανός: Με ταχύτητα θα αποζημιωθούν όλοι οι παραγωγοί

Θα αποζημιωθούν με ταχύτητα όλοι οι παραγωγοί των οποίων οι καλλιέργειές καταστράφηκαν από τον παγετό, δήλωσε ο  υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός, από τη Βουλή.

Απαντώντας σε ερωτήσεις  των βουλευτών ΚΙΝ.ΑΛ. και Κ.Κ.Ε Μιχάλη Κατρίνη και Γιάννη Δελλή αντίστοιχα, ο κ. Λιβανός δήλωσε πως η πραγματική εικόνα των ζημιών από τον παγετό θα εκτιμηθεί κατά το δεύτερο μισό του Μαΐου. Παράλληλα διαβεβαίωσε τη Βουλή ότι έχει κινητοποιηθεί όλος ο μηχανισμός του ΕΛΓΑ και έχουν γίνει προσλήψεις επί πλέον 146 γεωπόνων από τη λίστα του ΕΛΓΑ.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δήλωσε ότι: «Σας ευχαριστώ για την ερώτησή σας, μου δίνει την ευκαιρία να εκφράσω τις θέσεις της Κυβέρνησης επί του παγετού που έπληξε στις 24-26 και 27 Μαρτίου μεγάλο τμήμα της περιφέρειας της χώρας, όπως την Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, την Θεσσαλία και την Πελοπόννησο». Έπειτα πρόσθεσε ότι: «Θα υπάρξει μέριμνα για εξειδικευμένη καταγραφή των ζημιών ανά χωράφι,  με προσοχή και σχολαστικότητα,  ώστε να μην υπάρξει  αφενός ούτε μια περίπτωση μη καταγραφής ζημιάς παραγωγού και αφετέρου να αποφευχθούν οι επιτήδειοι που θα επιδιώξουν να επωφεληθούν ενώ δεν έχουν υποστεί καμία ζημία, ζημιώνοντας πάντα τους πληγέντες συναδέλφους τους»

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ