Αντίθετοι στο να μπει το τσουρέκι στο “Καλάθι του Πάσχα” οι ζαχαροπλάστες της Θεσσαλονίκης

Αντίθετοι στο να μπει το τσουρέκι στο “Καλάθι του Πάσχα” οι ζαχαροπλάστες της Θεσσαλονίκης

Ρεπορτάζ: Βάσω Βεγίρη

Αντίθεση για την συμπερίληψη  του τσουρεκιού στο επικείμενο “Καλάθι του Πάσχα” εκφράζει ο πρόεδρος της Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος (ΟΕΖΕ), Μάριος Παπαδόπουλος.

“Με τα κόστη της ενέργειας και των πρώτων υλών στα ύψη – τονίζει σχετικά ο κ.Παπαδόπουλος μιλώντας στο GRTimes.gr – και με πολλά προβλήματα όσον αφορά τόσο την ψυχολογία των πολιτών μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών όσο και την τσέπη τους, τα ζαχαροπλαστεία θα προσπαθήσουν και πάλι να δημιουργήσουν έναν γλυκό παλμό για το Πάσχα, φροντίζοντας να έχουν τις καλύτερες δυνατές τιμές με την καλύτερη ποιότητα. Μιας και τα ζαχαροπλαστεία, λοιπόν, αγωνίζονται υπό αντίξοες συνθήκες για να απολαύσει ο κόσμος εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα σε χαμηλές τιμές η εισδοχή του η τσουρεκιού στο “Καλάθι του Πάσχα” πραγματικά δεν ξέρω τι νόημα μπορεί να έχει”.

Το αυθεντικό παραδοσιακό τσουρέκι – προσθέτει σχετικά ο πρόεδρος της Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρος της ΟΕΖΕ – παράγεται και πωλείται μόνο στα ζαχαροπλαστεία και ο κόσμος ξέρει πολύ καλά και να ξεχωρίζει την ποιότητα και από ποιόν να ψωνίζει.

Σύμφωνα, επίσης, με τους ζαχαροπλάστες της Θεσσαλονίκης το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών επέφερε πλήγμα και στον δικό τους κλάδο, καθώς προ του δυστυχήματος είχε ξεκινήσει η διοργάνωση και πραγματοποίηση προεκλογικών εκδηλώσεων υποψηφίων στις επικείμενες εθνικές εκλογές όπως και και άλλων εαρινών κοινωνικών εκδηλώσεων, όπως χοροί κ.ο.κ., οι οποίες όμως μετά το δυστύχημα, όπως ήταν φυσικό, ακυρώθηκαν. Την ίδια ώρα, μάλιστα, από τον Μάρτιο η πολιτεία – όπως τονίζει ο κ.Παπαδόπουλος – έχει σταματήσει την επιδότηση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος των επιχειρήσεων του κλάδου και οι τιμές των πρώτων υλών, επίσης, παραμένουν υψηλές λόγω του πληθωρισμού.

Σε αυτό το περιβάλλον, περαιτέρω, όπως προσθέτει ο κ.Παπαδόπουλος, δεν υπάρχει – τουλάχιστον όχι ακόμη – και καλή ψυχολογία στους επαγγελματίες του κλάδου για να φτιάξουν τα αγαπημένα μικρών και μεγάλων πασχαλινά σοκολατένια αυγά και τις συναφείς σοκολατένιες πασχαλινές δημιουργίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παπαθανάσης: Καλάθι του Πάσχα και Καλάθι της Σαρακοστής θα «τρέχουν» παράλληλα

Κτηνοτρόφοι: «Αιτία πολέμου» εάν μπουν τα αμνοερίφια στο «καλάθι του Πάσχα»

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top