ΟΕΤ: Έτοιμη με τα ΟPV’s για διεθνείς συνεργασίες

Tags#:

ΟΕΤ: Έτοιμη με τα ΟPV’s για διεθνείς συνεργασίες

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Το 2019 είναι η χρονιά που η πρωτοπόρα Organic Electronic Technologies, θα κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα για την εμπορική αξιοποίηση της πολύ σημαντικής δουλειάς που έχει γίνει στα τελευταία επτά χρόνια στην παραγωγή οργανικών και εύκαμπτων εκτυπωμένων φωτοβολταϊκών, ΟPV’s αλλά και εκτυπωμένων διόδων εκπομπής φωτός, OLED’s.

H εταιρεία που γεννήθηκε μέσα από το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ (ltfn), πέτυχε μέσα από ευρωπαϊκά  προγράμματα και τη συνεργασία με ερευνητικά κέντρα και εταιρείες του κλάδου των ΟPV’s, να ωριμάσει ερευνητικά αξιοποιώντας ελληνικό επιστημονικό δυναμικό και να δημιουργήσει παραγωγικές δομές

Σήμερα η ΟΕΤ αναγνωρίζεται πανευρωπαϊκά ως πρωτοπόρος στην παραγωγή  Οργανικών Eύκαμπτων Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών σε διεργασίες Roll to Roll ενώ είναι η μοναδική του είδους της στην ΝΑ Ευρώπη.

«Η ΟΕΤ μέσω και διεθνών στρατηγικών συνεργασιών θα επιδιώξει το 2019 να κεφαλαιοποιήσει εμπορικά τα επιτεύγματα των προηγούμενων ετών, δίνοντας έμφαση αρχικά στα OPV’s και OLED’s», δήλωσε στο GrTimes.gr ο Διευθυντής Εμπορικής Ανάπτυξης της Εταιρείας, χημικός μηχανικός κ. Δαρείος Δημητρίου προσθέτοντας:

«Για την ΟΕΤ η εμπορική ανάπτυξη συνεπάγεται  την δημιουργία νέων προϊόντων, την πιστοποίηση της Εταιρείας αλλά και των προϊόντων της σύμφωνα με διεθνή πρότυπα, την ανάπτυξη δικτύου πωλήσεων τόσο B2B  όσο και B2C και βεβαίως τη συνέχιση της ιδιαίτερα επιτυχημένης ως τώρα συμμετοχής της σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα διευρύνοντας παράλληλα τον τομέα  R&D σε συνεργασία με το ΑΠΘ».

Η Εταιρεία, για να υπηρετήσει τους στόχους της, πρόκειται να ενισχύσει το ανθρώπινο δυναμικό της με την πρόσληψη μηχανικών όπως και στελεχών για το εμπορικό τμήμα που δημιουργείται.

Τα ΟPV’s είναι το μέλλον στα φωτοβολταϊκά

«Τα οργανικά φωτοβολταϊκά αναπτύσσονται πλέον ταχύτατα και στην επόμενη πενταετία εκτιμώ ότι σε όρους εμπορεύσιμης ενεργειακής απόδοσης θα φθάσουν στα επίπεδα των φωτοβολταϊκών με στοιχεία πυριτίου.

«Τα ΟPV’s είναι βέβαιο ότι θα κερδίσουν την αγορά γιατί διαθέτουν πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Για την παραγωγή τους καταναλώνεται πολύ λιγότερη ενέργεια, είναι ανακυκλώσιμα, εύκαμπτα και εύκολα προσαρμόσιμα σε επιφάνειες, ενώ για να λειτουργήσουν δεν χρειάζονται ήλιο αλλά μόνο φως», εξήγησε ο κ. Δημητρίου.

Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά των OPV’s κάνουν την ΟΕΤ να πιστεύει ότι μπορεί να εξασφαλίσει διεθνείς συνεργασίες με εταιρείες του κλάδου των κατασκευών και πιο συγκεκριμένα, των κατασκευών κτιρίων.

«Επενδύοντας τα υαλοπετάσματα, τα τζάμια των κτιρίων, με εύκαμπτα OPV’s, θα μπορούν να καλύπτονται οι ενεργειακές ανάγκες των κτιρίων και των χρηστών τους και μάλιστα με «πράσινη» ενέργεια», τόνισε ο κ. Δημητρίου.

Διεθνείς συνεργασίες 

Με την ΟΕΤ να έχει πάρει, όχι ένα αλλά πολλά βαπτίσματα του πυρός σε διεθνείς συνεργασίες (π.χ. με τη FIAT, με την ιαπωνική  MMC Ryotec και τη γερμανική Varta μέσω του Κέντρου Οργανικών & Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών (COPE-H)  του ΑΠΘ), οι προοπτικές είναι ευοίωνες.

Η Εταιρεία που από δημιουργίας της είναι καινοτόμος και εξωστρεφής, βλέπει την παγκόσμια αγορά και έχει σχεδιάσει ένα πρόγραμμα συμμετοχών σε διεθνείς εκθέσεις.

Φέτος η αρχή γίνεται από τη LOPEC 2019, του Μονάχου (19-20/3), ακολουθούν τον Απρίλιο η συμμετοχή στην IDTechEx του Βερολίνου τον Απρίλιο, στην INTERSOLAR του Μονάχου, στην  E-MRS της Νίκαιας το Μάϊο και φυσικά στην Nanotexnology της Θεσσαλονίκης τον Ιούνιο.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top