Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Πρώτο webinar, της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων, για επενδύσεις και απασχόληση

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Πρώτο webinar, της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων, για επενδύσεις και απασχόληση

Το πρώτο webinar μιας σειράς εκδηλώσεων της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων με θέμα «Η Ελλάδα ως επιχειρηματικός, επενδυτικός και εργασιακός προορισμός: Εξελίξεις και Προκλήσεις», πραγματοποιήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου, από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Ομιλητές της ενημερωτικής εκδήλωσης, που αφορούσε στη θεματική ενότητα «Επενδύσεις στην Ελλάδα» ήταν ο Βασίλης Οικονομίδης, Διευθύνων Εταίρος της Δικηγορικής Εταιρείας «VDI Law Firm», με μακροχρόνια εμπειρία σε ζητήματα εταιρικού και εμπορικού δικαίου και ο Μιχάλης Πήλιος (www.piliosandpartners.com), Δικηγόρος Αθηνών και Γερμανίας, με δεκαπενταετή εμπειρία στην εκπροσώπηση αλλοδαπών εταιρειών και επενδυτών στην Ελλάδα.

Στην παρουσίασή του ο Βασίλης Οικονομίδης αναφέρθηκε στους Επενδυτικούς Νόμους και στα Φορολογικά Κίνητρα που δίνονται για την ανάπτυξη και την ενίσχυση των Επενδύσεων στην Ελλάδα και κυρίως στον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο, η ψήφιση του οποίου συνέπεσε με την ομιλία του.

Ο ίδιος τόνισε ότι, ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος δίνει έμφαση στην ενίσχυση τομέων της οικονομίας, όπως η πράσινη μετάβαση, η περιβαλλοντική αναβάθμιση των επιχειρήσεων, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η έρευνα, η επιχειρηματική εξωστρέφεια και το νέο επιχειρείν.

Στη συνέχεια, ο κ. Πήλιος στην παρουσίασή του ανέλυσε το νομικό πλαίσιο για την παραγωγή και επεξεργασία πρώτων υλών φαρμακευτικής κάνναβης, καθώς και την εγκατάσταση και λειτουργία μονάδων για μεταποίησή τους σε τελικά προϊόντα για ιατρικούς σκοπούς, προς εγχώρια χρήση και εξαγωγές.

Εστίασε επίσης στην έννοια και τις συνήθεις χρήσεις των προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, αλλά και στη διεθνή νομική και οικονομική αντιμετώπισή τους.

Στο πλαίσιο σχετικής συζήτησης, παρατέθηκε η διαδικασία αδειοδότησης των μονάδων επεξεργασίας, αλλά και οι ευκαιρίες και τα πλεονεκτήματα για επενδύσεις στον τομέα αυτό στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη μνεία στον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο, που θα προσφέρει ουσιαστική βοήθεια στον προϋπολογισμό ενός επιχειρηματικού ανοίγματος στον τομέα της φαρμακευτικής κάνναβης.

Το δεύτερο webinar με θέμα: «Εργασιακά θέματα – Νέος εργασιακός νόμος 4808/2021» θα πραγματοποιηθεί στις 17 Φεβρουαρίου, ώρα 17:00. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη θεματολόγια της σειράς εκδηλώσεων, που διοργανώνει η Επιτροπή Νομικών Θεμάτων αλλά και για τις δηλώσεις συμμέτοχής, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ανατρέξει στην ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου: www.german-chamber.gr στην ενότητα εκδηλώσεις ή να επικοινωνήσει στο τηλ. 210 64 19 034 ή στο Email: [email protected].

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ελληνογερμανικό επιμελητήριο: Ψηφιακή εκδήλωση για τη Διαπιστευμένη Πιστοποίηση RecyClass και την ανακύκλωση πλαστικών

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Μέσω ψηφιακής πλατφόρμας η κορυφαία έκθεση παιχνιδιών της Νυρεμβέργης,

Έρχονται 3.000 δωρεάν δημόσια WiFi hotspots σε όλη τη χώρα

Μακρόν-Πούτιν: Καμία υποχώρηση στην ασφάλεια & κυριαρχία της Ουκρανίας – Αναγνώριση της νομιμότητας της ρωσικής ασφάλειας

Καλάβρυτα: Τί έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για το θάνατο των τριών αναρριχητών

Θεσσαλονίκη- Διαδικτυακή εκδήλωση: «Βία σε βάρος των γυναικών μία διαθεματική συζήτηση»

Γ. Οικονόμου για ενέργεια: Ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης να στέκεται στο πλευρό των νοικοκυριών

Ανάληψη πρωτοβουλιών σε τρία επίπεδα για την εξάλειψη της οπαδικής βίας

Το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης μετατρέπεται σε στρατηγείο της CIA

Απόδραση στα Χανιά: Εντοπίστηκε ύποπτο όχημα διαφυγής στο Μυλοπόταμο

Διακόπηκε η δική του Ιβάν Σαββίδη για την εισβολή στην Τούμπα

Τραγωδία στα Καλάβρυτα: «Τα παιδιά ήταν έμπειρα, η φύση κρύβει εκπλήξεις» (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Ε. Λέκκας για Ν. Βουτσά: Δεν έπρεπε να υπάρχουν σπίτια εκεί (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Θεσσαλονίκη – Τουρισμός: Να επανασυσταθεί η πόλη και να γίνονται συντονισμένες ενέργειες

Σε ασφαλές σημείο θα μεταφερθούν τα αφιερώματα στη μνήμη του Άλκη

Πειραιάς: Απεργία της ΕΝΕΔΕΠ στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων – Τι απαντούν DPort Services και Συνδικάτο

Ζαφειρόπουλος για Όμικρον 2: Στη Σητεία υπάρχει μικρή εστία μετάδοσης (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top