Το “Santa Beach Wellness Resort Hotel” ανοίγει τον Απρίλιο

Το “Santa Beach Wellness Resort Hotel” ανοίγει τον Απρίλιο

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

To χαρτοφυλάκιό της με μία ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων και 145 δωμάτια στην κατηγορία πολυτελείας, ενισχύει η SANTA A.E..

Το νέο ξενοδοχείο, το «Santa Beach Wellness Resort Hotel»,  μία επένδυση που έχει απορροφήσει περίπου 16 εκατ. ευρώ, είναι έτοιμο να λειτουργήσει και θα ανοίξει για να δεχθεί τους πρώτους πελάτες του τον Απρίλιο του 2019.

Το «Santa Beach Wellness Resort Hotel» κατασκευάστηκε σε έκταση όμορη με αυτή του «Santa Beach Hotel», του πρώτου ξενοδοχείου που απέκτησε η SANTA A.E. στην παραλιακή περιοχή της Αγίας Τριάδας.

Το 4 αστέρων «Santa Beach Hotel» δημιουργήθηκε μετά από ανακαίνιση του άλλοτε «Galaxias Beach», που είχε πωληθεί στην «SANTA A.E.» το 2010. Για την ανακαίνιση του συγκεκριμένου ξενοδοχείου επενδύθηκαν περί τα 3 εκατ. ευρώ.

Το μεγάλο βήμα όμως η «SANTA A.E.», ιδιοκτησίας του κ. Ηρακλή Σαββίδη,  έκανε με την κατασκευή του «Santa Beach Wellness Resort Hotel», ξενοδοχείο πολυτελές, με spa και κέντρο ευεξίας. Το ξενοδοχείο των 145 δωματίων κατασκευάστηκε από την αρχή σε γη που αγοράστηκε από την εταιρεία. Μάλιστα το νέο ξενοδοχείο επικοινωνεί με το “Santa Beach” εναέρια με μία μεγάλη γέφυρα, ένα τζαμωτό γεφύρωμα, που έχει θέα στη θάλασσα και στο οποίο επάνω θα λειτουργεί καφέ και εστιατόριο.

Σημειώνεται ότι η «SANTA A.E.» είχε εντάξει στον αναπτυξιακό νόμο το επενδυτικό της σχέδιο ύψους 15,2 εκατ. ευρώ, για εκσυγχρονισμό και επέκταση ξενοδοχειακής μονάδας. Μόνο που η επένδυση, η οποία επιδοτήθηκε στο 40%, έχει ήδη φθάσει στα 19 εκατ. ευρώ. Αν εξαιρεθούν τα περίπου 6 εκατ. ευρώ της επιδότησης, η επένδυση στο υπόλοιπο μέρος χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά από ίδια κεφάλαια.

Όπως είπε στο GrTimes.gr ο αντιπρόεδρος της «SANTA A.E.» και διευθυντής των ξενοδοχείων κ. Γιώργος Σαββίδης, σκοπός της Εταιρείας είναι, με το νέο 5αστερο ξενοδοχείο, να απευθυνθεί με μεγαλύτερες αξιώσεις σε αγορές της Δυτικής Ευρώπης και σε τουρίστες υψηλοτέρων εισοδημάτων. Σημειώνεται ότι μέχρι και φέτος οι πελάτες της “Santa Beach Hotel” είναι κυρίως Βαλκάνιοι τουρίστες και αρκετοί Ρώσοι.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Σαββίδης, οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, δεν βοηθούν στην ομαλή λειτουργία και στην ανάπτυξή τους.

«Ήταν πολύ αρνητικό το ότι αφαιρέθηκαν οι «Γαλάζιες Σημαίες» στις παραλίες των Νέων Επιβατών και του Ποταμού, επειδή με ευθύνη του Δήμου δεν υπήρχαν ναυαγοσώστες. Νερά καθαρά, κατάλληλα για κολύμπι και να αφαιρούνται οι «Γαλάζιες Σημαίες», είπε ο κ. Σαββίδης και πρόσθεσε:

«Ο Δήμος θα πρέπει να φροντίσει περισσότερο θέματα πολύ βασικά και ειδικά για τουριστικές περιοχές. Πρέπει να φροντίσει για μεγαλύτερη καθαριότητα και για συντηρήσεις στις υποδομές.

«Συγκεκριμένα, λόγω των βροχών, είχε καταστραφεί σε σημεία η άσφαλτος, ο δρόμος είχε λακκούβες, ο Δήμος δεν είχε κονδύλια να κάνει την επισκευή και αναγκασθήκαμε να αποκαταστήσουμε τις φθορές στρώνοντας κυβόλιθους. Διαθέσαμε λοιπόν 25.000 ευρώ για να διορθώσουμε τον δρόμο,  για να φτάσουμε, μετά από καταγγελίες σε βάρος μας, στα Δικαστήρια».

Εν τούτοις, η «SANTA A.E» συνεχίζει να πιστεύει στις προοπτικές της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού σκοπεύοντας σε επόμενη φάση να προσθέσει και άλλες ξενοδοχειακές μονάδες στο δυναμικό της.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top