Αlexandrou Chora: H θεματική τουριστική επένδυση των 65 εκατ € στο Οφρύνιο Καβάλας

Αlexandrou Chora: H θεματική τουριστική επένδυση των 65 εκατ € στο Οφρύνιο Καβάλας

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Μέχρι το Μάϊο του 2023 θα είναι έτοιμο το Alexandrou Chora Resort, το πρώτο από τα δύο πολυτελή ξενοδοχεία που θα κατασκευάσει ο Όμιλος Κουρτίδη, ο οποίος θα επενδύσει συνολικά περί τα 60-65 εκατ. ευρώ για να ολοκληρώσει το multiplex τουριστικό συγκρότημα που έχει σχεδιάσει, την Alexandrou Chora, στο Οφρύνιο Καβάλας.

Στην επίσημη παρουσίαση του μεγάλου αυτού project, που έγινε στο πλαίσιο συμμετοχής του Ομίλου Kουρτίδη στην 36η Philoxenia, λέχθηκε ότι έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός ολοκλήρου του συγκροτήματος, έχουν αρχίσει τα έργα για τις υποδομές και μέσα στο επόμενο δίμηνο αναμένεται η έκδοση της οικοδομικής άδειας για το πρώτο από τα τέσσερα υποέργα που αποτελούν το Alexandrou Chora, το ξενοδοχείο Alexandrou Chora Resort.

To έργο παρουσίασαν ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Νίκος Κουρτίδης, η αντιπρόεδρο κα. Κωνσταντίνα Δημητρόβα, ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας του project κ. Κώστας Πουλόπουλος, ο καθ. Πολεοδομικού Σχεδιασμού κ. Κωνσταντίνος Λαλένης και η υπεύθυνη πολιτικός μηχανικός κα. Νικολέτα Πεχλιβάνη.

Όπως είπε ο κ. Κουρτίδης, που ήδη έχει αναπτύξει μικρότερα οικιστικά συγκροτήματα στην περιοχή, πρωτοπήγε στο Οφρύνιο το 1992 και όταν το 2013 έγινε η ανακάλυψη του Τύμβου Καστά στην κοντινή Αρχαία Αμφίπολη, συνέλαβε την ιδέα υλοποίησης ενός μεγάλου project που θα συνδυάζει τον τουρισμό και την κατοικία με ένα θεματικό πάρκο, στο φόντο μίας περιοχής φυσικού κάλους και μεγάλου ιστορικού ενδιαφέροντος.

Επένδυση σε πράσινο και ιστορικό φόντο

Τα θεμέλια για το Alexandrou Chora, τέθηκαν στην πραγματικότητα το 2014, όταν αγοράστηκε σε διαγωνισμό έκταση 175 στρεμμάτων στην Παραλία Οφρυνίου. Στην έκταση αυτή, ως το 2028, θα κατασκευαστούν δύο ξενοδοχεία, πρώτα το Alexandrou Chora Resort και στη συνέχεια το Alexandrou SPA Hotel, συνολικής δυναμικότητας  300 κλινών. Θα ακολουθήσει η κατασκευή του χωριού Alexandrou Chora Village με 200 πολυτελείς κατοικίες, ενώ τελευταίο θα δημιουργηθεί το Θεματικό Πάρκο στο οποίο θα αναδεικνύεται ο ιστορικός πλούτος της περιοχής.

Όπως τονίσθηκε κατά την παρουσίαση, με τη δημιουργία του Χωριού, ο Όμιλος θα απευθυνθεί στην τρίτη ηλικία, στον λεγόμενο silver tourism, δηλαδή σε άτομα που δεν έχουν εποχικότητα στις διακοπές τους, που ενδιαφέρονται για το ιστορικό και πολιτισμικό χαρακτήρα των  περιοχών που επισκέπτονται και, διαθέτουν πολύ ελεύθερο χρόνο .

Το Συγκρότημα, που θα έχει 16 γήπεδα τένις,  θα διαθέτει πολλούς ακόμη χώρους άθλησης, πισίνες, spa, καταστήματα εξυπηρέτησης των επισκεπτών, εστιατόρια, καφέ κ.αλ. Το Alexandrou Chora θα είναι σύγχρονο, πράσινο, έξυπνο και προσβάσιμο, ενώ εσωτερικά δεν θα κινούνται αυτοκίνητα.

Μάλιστα, με συμφωνία με εταιρεία τεχνολογίας που σύντομα θα ανακοινωθεί, «θα σας μιλάμε από το μέλλον», όπως χαρακτηριστικά λέχθηκε.

Το σύγχρονο, όπως είπε ο κ. Πουλόπουλος, σημαίνει σύγχρονης αντίληψης σε μία ανάπτυξη που θα επιμείνει στη χρήση φυσικών υλικών και θα έχει ανθρώπινο μέτρο.

Το Συγκρότημα θα κατασκευαστεί από την τεχνική εταιρεία του Ομίλου Κουρτίδη ενώ σε ό,τι αφορά τα ξενοδοχεία, δεν έχει ακόμη αποφασιστεί αν η διαχείρισή τους θα γίνει από τον Όμιλο ή από κάποια ξενοδοχειακή αλυσίδα.

Κατά την κατασκευή του Συγκροτήματος θα απασχοληθούν περί τα 750 άτομα ενώ όταν ολοκληρωθεί οι μόνιμοι απασχολούμενοι θα είναι σχεδόν 250.

Ό Όμιλος Κουρτίδη

Ο Όμιλος Κουρτίδη έχει 25ετή δραστηριότητα, η οποία ξεκίνησε το 1996 με την κατασκευαστική Oiko. Στη συνέχεια επεκτάθηκε στο real estate και είναι πλέον ο συνεργάτης της RE/MAX με τα περισσότερα γραφεία στην Ελλάδα, καθώς η RE/MAX Choise διαθέτει έξι γραφεία.

Στον Όμιλο, που έχει έδρα στο Οφρύνιο, ανήκουν επίσης η Costa Ofrynio Booking,  η VIP Services, η GIS – Golden Investment Services και η Alexandrou Chora.

Κοurtidis Group: Η επένδυση των 50 εκ. που θα δώσει λάμψη στην Τούζλα

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top