Παρευξείνια Τράπεζα: Νέος Γ.Γ. ο Αριστοτέλης Σπηλιώτης

Παρευξείνια Τράπεζα: Νέος Γ.Γ. ο Αριστοτέλης Σπηλιώτης

Μετά από πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης το Συμβούλιο Διευθυντών της Παρευξείνιας Τράπεζας διόρισε τον κ. Αριστοτέλη Σπηλιώτη, ως Γενικό Γραμματέα, για περίοδο τεσσάρων ετών. Ο κ. Σπηλιώτης ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 16 Μαρτίου 2019, με την ολοκλήρωση της θητείας του κ. Σεραφείμ Τσόκα.

Ο κ. Σπηλιώτης γεννήθηκε το  1965. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος Χρηματοοικονομικών και Τραπεζικής από το Πανεπιστήμιο του York (Ηνωμένο Βασίλειο), και πτυχίου Οικονομικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Επίσης, είναι Διαπιστευμένος    Διαχειριστής Επενδυτικών Χαρτοφυλακίων από την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ο κ. Σπηλιώτης άρχισε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στον ιδιωτικό τομέα (1994), ως Επενδυτικός Διευθυντής της εταιρείας αμοιβαίων κεφαλαίων ΔΙΕΘΝΙΚΗ Σ.Α., του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.  Το 1999 ίδρυσε και διαχειρίστηκε ένα ταμείο επιχειρηματικών κεφαλαίων, το 4Ε. Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών  Επιχειρηματικών Κεφαλαίων. Υπήρξε μέλος του διοικητικού συμβουλίου σε αρκετές ελληνικές εταιρείες και τράπεζες. Διετέλεσε Διευθυντής Επενδυτικών Συμμετοχών της OmegaBank και της ProtonBank, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων της Omega, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Επενδύσεων της θερμοκοιτίδας ΘΕΡΜΗ Α.Ε και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Τράπεζας. Το 2012 εντάχθηκε στο Τμήμα Οικονομικής Ανάλυσης και Έρευνας της Τράπεζας της Ελλάδος.

Πριν αναλάβει τη θέση του Γενικού Γραμματέα στην Παρευξείνια Τράπεζα, ο κ. Σπηλιώτης ήταν ειδικός Οικονομικός Σύμβουλος του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης  και Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης της Ελλάδας. Οι τομείς ευθύνης του περιελάμβαναν τον τραπεζικό τομέα, τα χρηματοδοτικά μέσα, κεφαλαιαγορές και χρηματαγορές, επενδύσεις και χρηματοδότηση σχεδίων και  διεθνείς οικονομικές σχέσεις.

Έχει διδάξει στα πανεπιστήμια τουYorkκαι τουLeeds στο Ηνωμένο Βασίλειο και σήμερα διδάσκει τραπεζικά και χρηματοοικονομικά σε ελληνικά πανεπιστήμια. Έχει δημοσιεύσει αρκετά άρθρα σε επιστημονικά και επαγγελματικά περιοδικά.

 

Ο κ. Σπηλιώτης μιλάει Αγγλικά και Ελληνικά.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ