Γεωργαντάς: Έως τη Δευτέρα η ενίσχυση στους κτηνοτρόφους για τις ζωοτροφές – Τον Μάρτιο οι διαγωνισμοί για τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης

Γεωργαντάς: Έως τη Δευτέρα η ενίσχυση στους κτηνοτρόφους για τις ζωοτροφές – Τον Μάρτιο οι διαγωνισμοί για τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης

Καλά νέα κόμισε για τους Έλληνες κτηνοτρόφους ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, τόσο κατά την ομιλία του εγκαινιάζοντας απόψε την 12 Διεθνή Έκθεση για την Κτηνοτροφία και Πτηνοτροφία ZOOTECHNIA, όσο και με δηλώσεις του προσερχόμενος στην εκδήλωση.

Από το βήμα των εγκαινίων της 12ης ZOOTECHNIA ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων γνωστοποίησε ότι τον Μάρτιο ολοκληρώνονται τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης, κάνοντας λόγο για μεγάλη εκκρεμότητα της ελληνικής κτηνοτροφίας. Επίσης ανακοίνωσε ότι σήμερα πέρασε από τη Βουλή η τροπολογία για το ακατάσχετο των πληρωμών για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων όσον αφορά στις ζωοτροφές.

Λίγο νωρίτερα, προσερχόμενος στη ΔΕΘ για την εκδήλωση των εγκαινίων της Έκθεσης ο κ. Γεωργαντάς είχε σπεύσει να δηλώσει  ότι η πληρωμή των 85,9 εκατ. ευρώ στους Έλληνες κτηνοτρόφους για την αγορά ζωοτροφών θα γίνει το αργότερο τη Δευτέρα, αν όχι αύριο, καθώς επίσης για το θέμα των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης ότι οι διαγωνισμοί αναμένονται τον ερχόμενο Μάρτιο, προσθέτοντας ότι η υλοποίησή τους θα θέσει τον κλάδο σε αναπτυξιακή τροχιά.

Η φετινή Zootechnia, επισήμανε επίσης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, διεξάγεται σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για την κτηνοτροφία που επηρεάζεται από το κόστος παραγωγής, αλλά ταυτόχρονα, όπως πρόσθεσε, “δίνει και νέες προοπτικές και δυνατότητες καθώς η διατροφική αξία, τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα, που είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο, μπορούν πραγματικά να δώσουν προστιθέμενη αξία και στη δουλειά των Ελλήνων κτηνοτρόφων” και η φετινή διοργάνωση, που διεξάγεται μετά από δυόμιση χρόνια απουσίας, συνεπεία της πανδημίας του κορωνοϊού, αποτελεί “μια ευκαιρία για να τεθούν επί τάπητος τα προβλήματα της κτηνοτροφίας και να διερευνήσουμε τις λύσεις σε αυτά”.

Τη δυναμική και τη συμβολή της Έκθεσης ZOOTECHNIA εξήραν στους χαιρετισμούς που απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η ΠΚΜ θα συνεχίσει να προσφέρει ενίσχυση στην κτηνοτροφία μέσω των προγραμμάτων της και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Στη στενή σχέση της ΔΕΘ-Helexpo με τον αγροτικό κλάδο αναφέρθηκε ο πρόεδρος της εταιρείας, Τάσος Τζήκας, επισημαίνοντας πως η Zootechnia είναι η πρώτη του 2023 και η χρονιά ξεκινά αισιόδοξα. Υπογράμμισε μάλιστα τον διεθνή χαρακτήρα της διοργάνωσης, σημειώνοντας πως ο εκθεσιακός φορέας είναι πολύ κοντά στο στοίχημα, που έχει βάλει, προκειμένου όλες οι εκθέσεις του να είναι διεθνείς.

Η 12η Διεθνής Έκθεση για την Κτηνοτροφία και την Πτηνοτροφία «Zootechnia», που άνοιξε σήμερα τις πύλες της και θα ολοκληρωθεί στις 5 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, έχει προσελκύσει 837 εκθέτες (307 άμεσους από 13 χώρες και 530 έμμεσους από 38 χώρες). Παράλληλα, υποδέχεται 309 ξένους εμπορικούς επισκέπτες από 7 χώρες, μεταξύ των οποίων μεμονωμένοι hosted buyers, ομαδικές επισκέψεις από Αλβανία, Βουλγαρία και Βόρεια Μακεδονία και μία επιχειρηματική αποστολή από την Αίγυπτο. Η έκθεση καλύπτει συνολικά 14.115 τ.μ. στεγασμένων και υπαίθριων εγκαταστάσεων.

Αύριο στις 11:00 το Σαλόνι Αλόγου της «Zootechnia» μεταφέρεται για λίγη ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου θα παρελάσουν 30 άλογα με άμαξες και τους ιππείς τους δημιουργώντας ένα μοναδικό υπερθέαμα.

Οι ώρες λειτουργίας της Zootechnia είναι τις καθημερινές και την Κυριακή από τις 10:00-19:00 και το Σάββατο από τις 10:00-20:00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Zootechnia: Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα καλπάσουν αύριο 30 άλογα

Δυναμική επιστροφή της «Zootechnia» στη ΔΕΘ – Μεγάλη μείωση των πωλήσεων κτηνοτροφικών-αγροτικών μηχανημάτων (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top