ΤΑΙΠΕΔ-Πολίτης: Θα βρούμε μέση λύση για τη Μαρίνα Καλαμαριάς

ΤΑΙΠΕΔ-Πολίτης: Θα βρούμε μέση λύση για τη Μαρίνα Καλαμαριάς

Συνάντηση με το δήμαρχο Καλαμαριάς θα έχει ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Δημήτρης Πολίτης προκειμένου να βρεθεί μία μέση οδός για την αξιοποίηση της Μαρίνας Καλαμαριάς.

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Όπως είπε ο κ. Πολίτης από την ημερίδα του Υπερταμείου για τη “Βιώσιμη Ανάπτυξη”, επιθυμία του ΤΑΙΠΕΔ είναι να απαντηθούν οι προβληματισμοί της τοπικής κοινωνίας , εξασφαλίζοντας όμως και τη δυνατότητα, στον επενδυτή, να πραγματοποιήσει κέρδη.

Ο CEO του ΤΑΙΠΕΔ υποστήριξε ότι το Ταμείο δεν ενδιαφέρεται μόνο για την άντληση κεφαλαίων που θα κατευθυνθούν ως γνωστό, στη μείωση του δημοσίου χρέους, αλλά παράλληλα επιδιώκει και παραχωρήσεις με αναπτυξιακό χαρακτήρα, κάτι που έγινε και στην περίπτωση της παραχώρησης της Εγνατίας Οδού, όπου στο τίμημα συμπεριλήφθηκε και η υλοποίηση υποχρεωτικών επενδύσεων.

Όπως είπε ο κ. Πολίτης, οι επόμενες κινήσεις του ΤΑΙΠΕΔ αφορούν κυρίως τη Βόρειο Ελλάδα, δηλαδή τους διαγωνισμούς για την αξιοποίηση των λιμανιών Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Ηγουμενίτσας, καθώς και τη Μαρίνα Καλαμαριάς.

Μέσα στο 2022 αναμένεται το κλείσιμο των διαγωνισμών για την Εγνατία Οδό αλλά και τη ΔΕΠΑ Υποδομών, ενώ στο πρώτο τρίμηνο θα προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί για ιαματικές πηγές, μία ή δύο πηγές, με τη μια από αυτές να αφορά στην Πηγή των Καμμένων Βούρλων.

Το ΤΑΙΠΕΔ ήδη προετοιμάζουν τον επόμενο μεγάλο διαγωνισμό, που θα αφορά στην παραχώρηση της Αττικής Οδού, καθώς η ισχύουσα λήγει το 2023.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top