Σταϊκούρας: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης των μικρομεσαίων

Σταϊκούρας: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης των μικρομεσαίων

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται σε 31,2 δισεκ. ευρώ και αυτά αυξάνονται όταν βγαίνουμε στις αγορές και μειώνονται όταν πάμε να καλύψουμε τρύπες του προϋπολογισμού.

Τις επόμενες ημέρες θα έρθει στη Βουλή ένα καινούργιο πρόγραμμα στήριξης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που θα αφορά στην επιδότηση των παγίων δαπανών τους, ενώ τον Μάρτιο θα υπάρξει και 6ο κύκλος επιστρεπτέας προκαταβολής δήλωσε σήμερα ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ τα μέτρα στήριξης για το 2021 υπολογίζονται σε 7,5 δισ ευρώ.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι οι ανάγκες είναι απεριόριστες ωστόσο οι πόροι είναι περιορισμένοι, «γι’ αυτό και προσπαθούμε να τους διευρύνουμε με επιτυχημένες εξόδους στις αγορές».

Ανέφερε ότι οι αποφάσεις της προηγούμενης εβδομάδας κοστολογούνται σε περίπου μισό δισ. σε μηνιαία βάση, γι’ αυτό και χρειάζεται σωστή στόχευση των μέτρων.

Ο ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται σε 31,2 δισεκ. ευρώ και αυτά αυξάνονται όταν βγαίνουμε στις αγορές και μειώνονται όταν πάμε να καλύψουμε τρύπες του προϋπολογισμού.

Ακόμη, ο Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε ότι θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας, γιατί η χώρα θα πρέπει να δανείζεται με χαμηλά επιτόκια.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ