Στην Πιερία η διευρυμένη συνεδρίαση της ΚΕΕΕ – Παρουσιάστηκε μέρος του Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης του Ολύμπου (ΦΩΤΟ)

Στην Πιερία η διευρυμένη συνεδρίαση της ΚΕΕΕ – Παρουσιάστηκε μέρος του Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης του Ολύμπου (ΦΩΤΟ)

Με την παρουσία δύο κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης, του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, συνεδρίασε διευρυμένα η Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στην έδρα του Επιμελητηρίου Πιερίας την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, με αφορμή τα εγκαίνια της 11ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Πιερίας-Κ. Μακεδονίας.

Στη συνεδρίαση συμμετείχε επίσης η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, οι βουλευτές Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος, Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου και Σάββας Χιονίδης, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος, πρόεδροι και εκπρόσωποι επιμελητηρίων, εκπρόσωποι αρχών και φορέων κ.α.

Κατα τη διάρκεια της συνεδρίασης παρουσιάστηκε για πρώτη φορά μέρος του master plan για την αξιοποίηση του Ολύμπου που εκπονεί το Επιμελητήριο Πιερίας, μια πρωτοβουλία στην οποία αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.

“Από τη στιγμή που από εφέτος έχουμε στα χέρια μας το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, που με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, μας δίνει τις βασικές αναπτυξιακές κατευθύνσεις, το Επιμελητήριο Πιερίας, με τη συμπαράσταση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), ανέθεσε σε εξειδικευμένη εταιρεία την εκπόνηση ενός Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης του Ολύμπου και της Παρολύμπιας Περιοχής, προκειμένου να υπάρξει μια ρεαλιστική και με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, αναπτυξιακή βάση” σημείωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, θέτοντας ένα εύστοχο ερώτημα προς τους παρευρισκομένους και κυρίως προς τους υπουργούς: « Πιστεύει κανείς ότι τα κεφάλαια, που θα διατεθούν για την αξιοποίηση του Ολύμπου, δεν θα υπεραποδώσουν, τόσο σε οικονομικό, όσο και σε ποιοτικό επίπεδο, υπέρ της Ελληνικής Οικονομίας, της Προβολής της Ελληνικής Φύσης και του Ελληνικού Πολιτισμού;!» είπε συγκεκριμένα ο κ. Χατζηχριστοδούλου.

Στο ενεργειακό κόστος αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ Γιάννης Μασούτης. «Χρειάζεται να γίνει έλεγχος στους παρόχους ενέργειας. Δεν έχουν πού να κρύψουν τα κέρδη τους. Από την άλλη εξαφανίζουν τα κέρδη των επιχειρήσεων. Το θέμα της ενέργειας “καίει” όλη την επιχειρηματική κοινότητα η οποία κινδυνεύει σχεδόν σε όλους τους κλάδους να απωλέσει την κερδοφορία της» επισήμανε.

Σταϊκούρας: “Η μεγάλη εικόνα της Ελληνικής Οικονομίας είναι καλή”

“Η μεγάλη εικόνα της Ελληνικής Οικονομίας είναι καλή και πολύ καλύτερη από τη συντριπτική πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών έχοντας πολύ θετικές προοπτικές” ανέφερε από το βήμα της ΚΕΕΕ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι “όσοι με ευκολία, μέσα στις δυσκολίες, ζητούν μεγαλύτερη εκροή πόρων θα πρέπει να μας πουν πού θα βρουν τα λεφτά”.
“Θα ήθελα να μην είμαι ο υπουργός που αυξάνει δαπάνες αλλά να μειώνει μόνο φόρους. Σε μια τέτοια συγκυρία, όμως, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι θα πρέπει να αυξήσουμε δαπάνες και μεταξύ άλλων και τις δαπάνες για να βοηθήσουμε εσάς, όπως ήταν η επιστρεπτέα προκαταβολή” εξήγησε επιπλέον ο υπουργός Οικονομικών.

Γεωργιάδης: “Είμαι ένας υπουργός που σέβεται τα Επιμελητήρια”

Της κυβερνητικής πολιτικής υπεραμύνθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο ακροατήριο της διευρυμένης συνεδρίασης της ΚΕΕΕ ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην συνεργασία που έχει αναπτύξει το Υπουργείο Ανάπτυξης με τα Επιμελητήρια επί των ημερών του. “Είμαι ένας υπουργός που σέβεται τα Επιμελητήρια. Ο επιμελητηριακός θεσμός είναι εξαιρετικά χρήσιμος για την ανάπτυξη της οικονομίας και αποτελεί το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στις κυβερνήσεις και την πραγματική οικονομία” σημείωσε.
Εξάλλου αναφερόμενος στην αξιοποίηση του Ολύμπου τόνισε ότι θα έπρεπε εδώ και χρόνια να έχουν ληφθεί πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Σπυράκη: ”Αλλάζει το μοντέλο τιμολόγησης της ηλεκτρικής ενέργειας”

«Αρχές του χρόνου αλλάζει το μοντέλο τιμολόγησης ηλεκτρικής ενέργειας με αποσύνδεση της τιμής του φυσικού αερίου από την τελική τιμή ηλεκτρισμού» δήλωσε η ευρωβουλευτής, κ. Μαρία Σπυράκη, η οποία παραδέχθηκε ότι η Ευρώπη έλαβε την απόφαση με καθυστέρηση.

Μετά τις αρχικές εισηγήσεις οι δύο υπουργοί απάντησαν σε ερωτήματα και ακολούθησε συζήτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Παράταση του μέτρου αναστολής συμβάσεων εργασίας στον κλάδο της γουνοποιίας έως 31 Δεκεμβρίου 2022

«Πεθαίνω σαν χώρα» του Δημήτρη Δημητριάδη στο Metropolitan the Urban Theater

Η Μαρία Ρουσάκη για το βιβλίο της «Το πλήρωμα του χρόνου» (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top