Πιο «αλμυρός» φέτος ο μπακαλιάρος ενόψει τις 25ης Μαρτίου με τους καταναλωτές να καλούνται να βάλουν «βαθιά» τα χέρια στις τσέπες.
Ρεπορτάζ: Ελένη Μητσάλη
Το κλίμα στην αγορά της Θεσσαλονίκης «ζεσταίνεται» σιγά σιγά με τον μπακαλιάρο να κατακτά για μία ακόμη φορά την πρώτη θέση στο τραπέζι της 25ης Μαρτίου.
Ωστόσο, φέτος οι τιμές πήραν την «ανιούσα» για το παραδοσιακό και αγαπημένο πιάτο των Ελλήνων τη συγκεκριμένη μέρα: κυμαίνονται από 10 ευρώ έως 18 ευρώ το κιλό.
Συγκεκριμένα, ο φρέσκος μπακαλιάρος φτάνει ακόμη και τα 18 ευρώ το κιλό, ο μπακαλιάρος με το κόκκαλο κυμαίνεται από 12 έως 13 ευρώ, ενώ χωρίς κόκκαλο κοστίζει 12 ευρώ το κιλό.
«Αύξηση 10%»
«Ο μπακαλιάρος έχει αρκετά είδη. Οι τιμές του φέτος έχουν μια αύξηση γύρω στο 10%. Ο μπακαλιάρος, ο παστός δηλαδή με το κόκκαλο πωλείται το κιλό γύρω στα 12-13 ευρώ, ενώ ένα άλλο είδος μπακαλιάρου χωρίς κόκκαλο κοστίζει το κιλό 12 ευρώ. Υπάρχει και ο ξεαλμυρισμένος- κατεψυγμένος μπακαλιάρος που φτάνει τα 10€ το κιλό. Όσον, αφορά στον φρέσκο μπακαλιάρο, τα μπακαλιαράκια κοστίζουν το κιλό από 10 ευρώ μέχρι 12 ευρώ ενώ ο μπακαλιάρος ο φρέσκος φτάνει και τα 18 ευρώ» αναφέρει στο GRTimes, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου, Χρήστος Νικολόπουλος.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ξεπούλησαν τα ψαράδικα στο Καπάνι την Καθαρά Δευτέρα – Πώς κινείται σήμερα η αγορά(ΦΩΤΟ-VIDEO)
Κοσμοσυρροή στο Καπάνι για το τραπέζι της Σαρακοστής! (ΦΩΤΟ-VIDEO)
Αυξημένη η κίνηση στο Καπάνι – Οι τιμές στα σαρακοστιανά (ΦΩΤΟ-VIDEO)