Θεσσαλονίκη: Είδε ξανά…φως ο Επιβατικός Σταθμός του ΟΣΕ – Άρχισαν έργα εξωραϊσμού – Έρχονται δυο διαγωνισμοί

Θεσσαλονίκη: Είδε ξανά…φως ο Επιβατικός Σταθμός του ΟΣΕ – Άρχισαν έργα εξωραϊσμού – Έρχονται δυο διαγωνισμοί

Ρεπορτάζ: Βάσω Βεγίρη

Μια ευχάριστη έκπληξη ζουν εδώ και μερικές ημέρες οι πολίτες που επιλέγουν να ταξιδέψουν με τρένο από ή προς τη Θεσσαλονίκη, καθώς μετά από πολλά χρόνια στασιμότητας έχουν ξεκινήσει και βρίσκονται σε εξέλιξη έργα εξωραϊσμού του Επιβατικού Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης.

Καταρχάς, όσον αφορά στα έργα εξωραϊσμού του Επιβατικού Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, έχουν επισκευαστεί και ξαναλειτουργούν οι δύο μεγάλοι μαύροι πίνακες αναγγελίας των δρομολογίων που βρίσκονται πάνω από τα εκδοτήρια εισιτηρίων, οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί πριν από περίπου 20 χρόνια ενόψει -τότε- των Ολυμπιακών Αγώνων στις «Ολυμπιακές πόλεις» αλλά ήταν ανενεργοί επί σειρά πολλών ετών.

Επί του παρόντος, όπως επισημαίνει στο GRTimes.gr ο σύμβουλος διοίκησης του ΟΣΕ, κ. Παναγιώτης Τερεζάκης, οι εν λόγω πίνακες ενημερώνουν μόνο για τις «θεωρητικές» ώρες των δρομολογίων των αμαξοστοιχιών, αλλά σύντομα θα αναβαθμιστούν και θα αναγράφουν και τους πραγματικούς χρόνους άφιξης των τρένων στον σταθμό, ενώ επίσης ανάλογη υπηρεσία θα μπορούν να έχουν οι επιβάτες και στα κινητά τους τηλέφωνα.

Περαιτέρω, μετά από πολλά επίσης χρόνια επιδιορθώθηκε και αναβαθμίστηκε με φωτισμό LED η φωτεινή οροφή μέσα στον Σταθμό, που ήταν ανενεργή επί περίπου δέκα χρόνια, κατά τα οποία ο φωτισμός γινόταν με προβολείς τοποθετημένους σε κομβικά σημεία.

Έρχονται δυο διαγωνισμοί

Οι παρεμβάσεις αυτές έγιναν με ίδια μέσα-κεφάλαια και σύμφωνα με τον κ. Τερεζάκη είναι της τάξης των 30.000 ευρώ, ενώ στο προσεχές διάστημα θα προκηρυχθούν διαγωνισμοί για δύο σημαντικές παρεμβάσεις εξωραϊσμού-αναβάθμισης του σταθμού:

  • Για όλα τα στέγαστρα στις αποβάθρες – η παρέμβαση θα είναι της τάξης των 200.000 ευρώ
  • Για αντικατάσταση των δαπέδων στις αποβάθρες με την εγκατάσταση αντιολισθητικών δαπέδων, μια παρέμβαση της τάξης των 250.000 ευρώ

Σύμφωνα πάντοτε με τον κ. Τερεζάκη τα τεύχη των εν λόγω διαγωνισμών βρίσκονται στη φάση της προετοιμασίας. Παράλληλα θα γίνει και η δέσμευση των αναγκαίων κεφαλαίων και οι δυο αυτοί διαγωνισμοί αναμένεται να βγουν στον «αέρα» τον Απρίλιο, με στόχο να έχουν αναλάβει εργολάβοι τον Σεπτέμβριο ή το αργότερο τον Οκτώβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Money Show: Ενισχύει τις εμπορευματικές σιδηροδρομικές μεταφορές η Hellenic Train – Στα 61,5 εκατ. ευρώ οι μέχρι σήμερα επενδύσεις στον ΟΛΘ (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Φλώρινα: Σιδηροδρομική επανασύνδεση με Β. Μακεδονία- συνάντηση με Hellenic Train

ΕΡΓΟΣΕ: Ξεκινά ακόμη ένα έργο αναβάθμισης της νέας γραμμής υψηλών ταχυτήτων Τιθορέα – Λιανοκλάδι – Δομοκός

ΕΡΓΟΣΕ: Καλεί σε Ανταγωνιστικό Διάλογο τους υποψήφιους αναδόχους για σιδηροδρομικά έργα ύψους 4 δισ. ευρώ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top