Θεσσαλονίκη: «Γλυκό» το Πάσχα για την εστίαση – Δεν… έπεφτε «καρφίτσα» σε ταβέρνες και εστιατόρια

Θεσσαλονίκη: «Γλυκό» το Πάσχα για την εστίαση – Δεν… έπεφτε «καρφίτσα» σε ταβέρνες και εστιατόρια

Για «ανάσα», αλλά και αυξημένο τζίρο στα ταμεία τους κάνουν λόγω οι καταστηματάρχες της εστίασης στη Θεσσαλονίκη για το φετινό Πάσχα.

Ρεπορτάζ: Ελένη Μητσάλη

Ούτε «καρφίτσα» δεν έπεφτε στην εστίαση της Θεσσαλονίκης τις  γιορτινές μέρες με τους κατοίκους της πόλης αλλά και τους τουρίστες να γεμίζουν «ασφυκτικά» τις ταβέρνες και εστιατόρια προκειμένου να απολαύσουν τα παραδοσιακά εδέσματα.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος την τιμητική τους τη Μεγάλη Εβδομάδα είχαν τα θαλασσινά, ενώ το βράδυ της Ανάστασης η μαγειρίτσα και το Πάσχα τα παϊδάκια, το αρνί και το κοντοσούβλι.

Σύμφωνα με όσα είπε στο GRTimes, ο καταστηματάρχης Σωτήρης Τσιρώνης «το Πάσχα αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένα από τα καλύτερα διότι είχαμε αυξημένο τζίρο συγκριτικά με πέρσι».

Πληρότητα στο φουλ!

«Πήγαμε πάρα πολύ καλά. Μας βοήθησε που οι μέρες του Πάσχα συνέπεσαν με το Ραμαζάνι της Τουρκίας διότι στα μαγαζιά μας είχαμε πάρα πολλούς τουρίστες. Ο τζίρος ήταν αυξημένος συγκριτικά με πέρσι, με αποτέλεσμα να πάρουμε μια “ανάσα”», είπε ο κ. Τσιρώνης.

«Το βράδυ της Ανάστασης “έφυγε” πάρα πολύ το παραδοσιακό έδεσμα, η μαγειρίτσα, ενώ τα θαλασσινά είχαν την τιμητική τους όλη το Μεγάλη Εβδομάδα. Την Κυριακή του Πάσχα σερβίραμε πάρα πολλά κρεατικά με τους καταναλωτές να διαλέγουν τα παϊδάκια, τα κεφτεδάκια και τα σουβλάκια. Ο κόσμος ήταν έξω λόγω του καλού καιρού. Μην ξεχνάμε ωστόσο ότι το προηγούμενο Πάσχα εξαιτίας της πανδημίας οι καταναλωτές δεν κατάφεραν να βγουν έξω κι έτσι φέτος αποφάσισαν να μην μείνουν στο σπίτι. Η πληρότητα ήταν στο φουλ και ο κόσμος σχημάτιζε ουρές για ένα τραπέζι», πρόσθεσε.

Ι. Φιλοκώστας: Η κερδοφορία δεν ήταν η αναμενόμενη

Για γιορτές «ανάσας» αλλά χωρίς την αναμενόμενη κερδοφορία έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ νομού Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Φιλοκώστας.

«Οι μέρες των γιορτών ήταν καλές και κινηθήκαμε αρκετά. Ωστόσο η κερδοφορία δεν ήταν η αναμενόμενη λόγω των αυξήσεων στις πρώτες ύλες αλλά των συνεχών ανατιμήσεων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο. Οι γιορτές ήταν σαν την προ covid εποχή διότι όλος ο κόσμος ήταν έξω και χωρίς επιπλέον αυξήσεις στα προϊόντα λόγω Πάσχα. Καταφέραμε να πάρουμε “ανάσα»”, όμως δεν αρκεί να δουλέψουμε καλά λίγες μέρες διότι τα προβλήματα παραμένουν», είπε στο GRTimes ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ νομού Θεσσαλονίκης.

«Όλη αυτή η εβδομάδα δεν πήγε πολύ καλά και δεν περιμένουμε να ανέβει η κίνηση ξανά τόσο πολύ, λόγω καλοκαιριού» κατέληξε ο κ. Φιλοκώστας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κορκίδης-Πάσχα: Η αγοραστική κίνηση ξεπέρασε τον τζίρο προηγούμενων ετών

Το κρύο «πάγωσε» και την εστίαση στη Θεσσαλονίκη-Δραματική μείωση του τζίρου (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Φόβοι για λουκέτα και εκτόξευση της ανεργίας

Αυξημένος τζίρος για καταλύματα και εστίαση τον Ιανουάριο- Πρώτη η Αττική σε αύξηση, χαμηλότερα το Λασίθι

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top