Δράμα: Θα λάμψει φέτος ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος της ‘Ονειρούπολης’; – Δηλώσεις στο GRTimes.gr

Δράμα: Θα λάμψει φέτος ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος της ‘Ονειρούπολης’; – Δηλώσεις στο GRTimes.gr

Με στόχο την στήριξη της τοπικής οικονομίας καθώς και την τόνωση της ψυχολογίας του κόσμου, η ‘Ονειρούπολη’ θα σκορπίσει και φέτος την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο κέντρο της Δράμας, ωστόσο, σε νέο χώρο, και προσαρμοσμένη απόλυτα στα νέα δεδομένα της εποχής του κορωνοϊού.

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου ([email protected]gmail.com)

Πρωτεύουσα των Χριστουγέννων έχει ως στόχο, να παραμείνει, για άλλη μια χρονιά – τη 17η συγκεκριμένα- η πόλη της Δράμας, μέσα από τη φημισμένη «Ονειρούπολη» και το θεματικό χριστουγεννιάτικο πάρκο της, το οποίο έχει καταφέρει να προσελκύει εδώ και 16 συναπτά έτη, Έλληνες και ξένους τουρίστες καθ’ όλη τη διάρκεια διεξαγωγής της.

«Η ‘Ονειρούπολη’ θα γίνει και φέτος, προσαρμοσμένη στα πρωτόκολλα υγιεινής, ωστόσο θα είναι περιορισμένη και θα διεξαχθεί σε άλλο χώρο» αναφέρει στο grtimes.gr η αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδείας δήμου Δράμας Αναστασία Τόλιου.

Όπως η ίδια εξηγεί, μιλώντας στο grtimes.gr, η απόφαση της τοπικής αυτοδιοίκησης για τη διεξαγωγή της δημοφιλούς διοργάνωσης, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, είναι αφενός η υποστήριξη της τοπικής οικονομίας αφετέρου η αλλαγή ψυχολογίας του κόσμου, των κατοίκων αλλά και όλων όσοι επισκεφτούν την περιοχή.

Η κα. Τόλιου αποκαλύπτει πως η φετινή 17η ‘Ονειρούπολη’ δεν θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κήπο Δράμας, (όπου λάμβανε χώρα τα προηγούμενα χρόνια) λόγω της ιδιόμορφης κατάστασης, αλλά θα διεξαχθεί στην Πλατεία Ελευθερίας, «από εκεί απ’ όπου ξεκίνησε» και θα απλωθεί στους εμπορικούς δρόμους της πόλης. Η τόνωση της ψυχολογίας του κόσμου, η υποστήριξη της τοπικής οικονομίας καθώς και η εξοικονόμηση χρημάτων, «θα ξοδευτούν τα μισά χρήματα» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδείας δήμου Δράμας Αναστασία Τόλιου είναι λόγοι που οδηγούν το δήμο Δράμας και τους αρμόδιους φορείς να είναι θετικοί στη διοργάνωση της φετινής ‘Ονειρούπολης’.

Κάλαντα, παραμύθια και εγχώριος τουρισμός

Η φετινή ‘Ονειρούπολη’, βάσει των σημερινών δεδομένων, αλλά και του ‘πράσινου’ χαρακτηρισμού (Επίπεδο 1. Ετοιμότητας) σύμφωνα με τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από την Covid-19, που κατατάσσεται η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, θα διεξαχθεί κατά το χρονικό διάστημα 11 Δεκεμβρίου με 3 Ιανουαρίου 2021.

Ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος, το σπιτάκι και το ταχυδρομείο του Αη Βασίλη, τα καλάντα και τα χριστουγεννιάτικα παραμύθια, οι νέες κατασκευές, η γιγαντοοθόνη με χριστουγεννιάτικες προβολές κτλ. θα σκορπίσουν στην ‘πρωτεύουσα των Χριστουγέννων’ το εορταστικό κλίμα.

«Δεν προσδοκούμε σε επισκέπτες, με κλειστά τα σύνορα της Εξοχής, ωστόσο ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος θα τονώσει την ψυχολογία και την τοπική οικονομία δηλώνει στο grtimes.gr η κα. Τόλιου προσθέτοντας ότι του χρόνου θα γίνει νέο ξεκίνημα, ακόμη πιο εντυπωσιακό.

Στην τόνωση του επιχειρείν  και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας στέκεται και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Τουρισμού δήμου Δράμας Γιάννης Εφραιμίδης ο οποίος μιλώντας στο grtimes.gr επισημαίνει «δεν θα έχουμε την εισροή των τουριστών όπως τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο στόχος μας είναι η τόνωση του επιχειρείν στο μέγιστο δυνατό, θέλουμε να δώσουμε μια χριστουγεννιάτικη χροιά στην πόλη».

Οι Έλληνες θα ταξιδέψουν

Θετικοί και έτοιμοι να υποδεχτούν τον κόσμο είναι και οι ξενοδόχοι της Δράμας, τηρώντας απόλυτα, και από την πρώτη στιγμή, τα πρωτόκολλα υγιεινής λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μιλώντας στο grtimes.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας Άγγελος Καλλίας επισημαίνει πώς οι ξενοδόχοι του νομού, ήδη από το πρώτο κύμα του κορωνοϊού επιλέξανε να ανοίξουν και να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

«Θεωρώ ότι ο Έλληνας θα κινηθεί, όχι βέβαια όπως τα προηγούμενα χρόνια. Αν μπούμε σε μια λογική ότι καταργούμε τα πάντα και δεν κάνουμε τίποτα, δεν θα μας επιλέξει ποτέ ο κόσμος ως προορισμό. Έχουμε δυο μήνες μπροστά μας να οργανωθούμε και να δούμε πώς θα πάμε με μια υφιστάμενη κατάσταση που παρακολουθούμε» εξηγεί ο κ. Καλλίας στο πλαίσιο της χθεσινής (Πέμπτη 15 Οκτωβρίου) γενικής συνέλευσης και ψηφοφορίας για το νέο διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη.

Άγγελος Καλλίας πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας

Προσαρμοσμένες τιμές και προσφορές

Σχετικά με την εικόνα που επικρατεί για τα ξενοδοχεία του νομού Δράμας για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τόσο εντός της πόλης όσο και στον ορεινό όγκο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο grtimes.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Άγγελος Καλλίας «τα ξενοδοχεία στο βουνό είναι σε καλύτερη μοίρα σε σχέση με τα ξενοδοχεία της πόλης που είναι 12μηνης λειτουργίας» αιτιολογώντας τη δήλωσή του «στον ορεινό όγκο, εκτός από το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού, ο κόσμος θα έρθει να ξεκουραστεί’ άρα λίγους πελάτες προς αυτήν την κατεύθυνση θα τους έχουμε, ακόμη και δίχως χριστουγεννιάτικες γιορτές».

Σ’ ότι αφορά τις τιμές που θα κυμανθούν φέτος στα ξενοδοχεία του νομού Δράμας, θα προσαρμοστούν ανάλογα με τη ζήτηση.

«Είναι πάρα πολύ νωρίς, όλοι μας και όλος ο κόσμος περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Μια ενδεικτική εικόνα για τις τιμές είναι ότι ο κατάλογος που υπάρχει σε όλα τα κανάλια πωλήσεων στη Δράμα ξεκινάει από τα 45 – 50 ευρώ και φτάνει μέχρι τα 95-100 ευρώ. Είναι μειωμένος περίπου 20% σε σχέση με πέρυσι» αναφέρει στο grtimes.gr ο κ. Καλλίας προσθέτοντας ότι οι παραπάνω τιμές θα μειωθούν περαιτέρω, τουλάχιστον κατά 10% – 15%, σε συνδυασμό με προσφορές και ελκυστικά πακέτα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top