Bουλή: Στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τη Δημόσια Διοίκηση

Bουλή: Στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τη Δημόσια Διοίκηση

Ξεκινά, σήμερα, στην Ολομέλεια η συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Σύστημα στοχοθεσίας, αξιολόγησης και ανταμοιβής για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και άλλες διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα».

Το σχέδιο νόμου εισάγεται στην Ολομέλεια μετά την κατά πλειοψηφία ψήφισή του από τη ΝΔ στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλή. Αντίθετα, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25 το καταψήφισαν, ενώ η Ελληνική Λύση δήλωσε επιφύλαξη και θα τοποθετηθεί κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια.

Το ενδιαφέρον των βουλευτών προκειμένου να εγγραφούν και να τοποθετηθούν κατά τη συζήτηση της Ολομέλειας αναμένεται ότι θα είναι μεγάλο, γι’ αυτό και η Διάσκεψη των Προέδρων έχει προβλέψει -εάν χρειαστεί- η συζήτηση του νομοσχεδίου να συνεχιστεί και αύριο, όπου θα γίνει και η ψήφισή του.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, έχει ενημερώσει την Επιτροπή της Βουλής, ότι κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια θα καταθέσει μια τροπολογία με ρυθμιστικά θέματα του Υπουργείου.

Ήδη, στο νομοσχέδιο έχουν κατατεθεί, μέχρι τώρα, δύο υπουργικές τροπολογίες.

Η πρώτη με διατάξεις που αφορούν διατάξεις σχετικά με τις συμβάσεις για κάλυψη απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών. Ρυθμίσεις για την ευζωία των ζώων συντροφιάς. Ρυθμίσεις για το Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς. Για τις αρμοδιότητες, την οργάνωση και την λειτουργία της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας.

Η δεύτερη υπουργική τροπολογία αφορά ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Ειδικότερα, οι διατάξεις της τροπολογίας αφορούν την ασφαλιστική ενημερότητα στη διαδικασία μεταβίβασης. Τη διαχειριστική Αρχή προγραμμάτων Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους. Σχετικά με τις αποζημιώσεις, τον συντονισμό και παρακολούθηση της υλοποίησης του προγράμματος «Προσωπικός Βοηθός για άτομα με αναπηρία. Το στεγαστικό επίδομα προπτυχιακών φοιτητών. Τροποποιήσεις ως προς τον καθορισμό των προϋποθέσεων και της έκταση του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης για την χορήγηση στεγαστικού επιδόματος σε φοιτητές. Διατάξεις σχετικά με την χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος σε προπτυχιακούς φοιτητές των Πανεπιστημίων Θράκης, Αιγαίου και Δυτικής Μακεδονίας. Την παράταση έως τις 31/12/2022για τη διαδικασία καταβολής εφημεριών ιατρών και πρόσθετων αμοιβών λοιπού προσωπικού νοσοκομείων, ΔΥΠΕ, ΕΚΑΒ και των αποζημιώσεων του προσωπικού που απασχολείται στα εμβολιαστικά κέντρα του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού κατά του covid 19 και του προσωπικού των Κινητών Ομάδων Υγείας και Κέντρων Υγείας κατά του κορωνοϊού.

Παράλληλα, μέχρι τώρα, στο σχέδιο νόμου έχουν κατατεθεί και δύο βουλευτικές τροπολογίες.

Η πρώτη, από τον γενικό γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Γιάννη Μπούγα σχετικά με την συμπερίληψη στην αυξημένη μοριοδότηση κατά 20 μονάδων, λόγω εντοπιότητας και των υποψηφίων του γραπτού διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που είναι μόνιμοι κάτοικοι των μεσαίων ηπειρωτικών δήμων, καθώς και των μεγάλων ηπειρωτικών δήμων και των δήμων πρωτευουσών Νομών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Η δεύτερη βουλευτή τροπολογία, που συνυπογράφεται από 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αφορά την αποσύνδεση των περιουσιακών ορίων των Κοινωνικών Οικιακών Τιμολογίων Ηλεκτρικής Ενέργειας από προνοιακές παροχών σε χρήμα του ΟΠΕΚΑ και από τις νέες αντικειμενικές αξίες ακίνητης περιουσίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα project της ΔΕΠΑ Εμπορίας που ενισχύουν τον ενεργειακό ρόλο της Ελλάδας στην Ευρώπη

«Τρομάζουν» οι Ολλανδοί

Θεσσαλονίκη: Φωτιά στον οικισμό Αγία Σοφία – Επί τόπου η Πυροσβεστική

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top