Γ. Οικονόμου: Στις εκλογές ψηφίζουμε για να πάμε μπροστά με αυτοδυναμία της ΝΔ

Γ. Οικονόμου: Στις εκλογές ψηφίζουμε για να πάμε μπροστά με αυτοδυναμία της ΝΔ

«Επιδιώκουμε να είμαστε μια αποτελεσματική κυβέρνηση και αν κάτι έδειξαν οι πολίτες στην κάλπη της περασμένης Κυριακής είναι ότι ζήτησαν σεβασμό στις αγωνίες, στα προβλήματα τους και στην ανάγκη για λύσεις. Αυτό προέταξε η Νέα Δημοκρατία στη διάρκεια και της τετραετίας που πέρασε», τόνισε σήμερα ο πρώην υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Οικονόμου.

«Αντιμετωπίσαμε τα προβλήματα που μας έτυχαν, ανοίξαμε όλα τα μεγάλα ζητήματα, απαντήσαμε ή επιχειρήσαμε να απαντήσουμε στις αγωνίες, τις απαιτήσεις, τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, παρουσιάσαμε μια προοπτική για το μέλλον, η οποία από τη μια είχε το στοιχείο αξιοπιστίας για το τι κάναμε και από την άλλη ένα κοστολογημένο και μετρημένο Πρόγραμμα», πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Και πρόσθεσε: «Το βασικό διακύβευμα είναι ποια κυβέρνηση, με τι κανόνες, με ποια προοπτική θα εγγυηθεί την επόμενη μέρα της χώρας και ο κόσμος απάντησε εμφατικά σε αυτό στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Με τον ίδιο σεβασμό, την ίδια μετριοπάθεια, την απόλυτη αίσθηση ότι η κάλπη είναι άδεια -γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα- θα κινηθούμε και αυτές τις επόμενες εβδομάδες, προσανατολισμένοι σε αυτό που απαιτούν οι πολίτες: μια χώρα στην οποία να ξέρουν ότι ζουν με ασφάλεια, προοπτική και μπορούν να έχουν όλες τις δυνατότητες για να δουλέψουν και να προκόψουν».

Ο κ. Οικονόμου είπε ότι ο κόσμος τα έλαβε όλα υπόψη του και διαπίστωσε ότι υπάρχει μια καθαρή πρόταση διακυβέρνησης και από εκεί και πέρα μια «Βαβέλ». «Ο κόσμος κυρίως ψηφίζει για το ποια θα είναι κυβέρνηση, για το τι θα γίνει με τη ζωή του. Ξέρει ότι ψηφίζουμε -βασικά- για κυβέρνηση, ότι μπροστά μας έχουμε μια πρόταση και τίποτα άλλο. Ζητήσαμε πρωτιά και νίκη της Νέας Δημοκρατίας, ένα ποσοστό το οποίο θα αποκλείει μια κυβέρνηση «Βαβέλ», μια κυβέρνηση από εκείνους που θα έχουν χάσει, που σε ένα ποσοστό που σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής θα μας έδινε τη δυνατότητα να έχουμε μια σταθερή κυβέρνηση και οι πολίτες τοποθετήθηκαν στις κάλπες», υπογράμμισε.

Επιπλέον ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «Όλοι όσοι κυνηγούσαμε την εκλογή με σταυρό αυτή τη περίοδο με ειλικρίνεια πρέπει να αναγνωρίσουμε το εξής: τουλάχιστον όσον αφορά εμένα προσωπικά υπήρχε μια πολύ μεγάλη διάσταση ανάμεσα στα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας, τα οποία αποτελούσαν σημείο αντιπαράθεσης στα πάνελ, στα οποία απαντούσα εγώ στο briefing και σε αυτά που αποτελούσαν τα βασικά διακυβεύματα για τους πολίτες. Στο χωριό, στην πόλη, στις υπηρεσίες, στο κατάστημα, στον εμπορικό σύλλογο διαπίστωνες ότι ο κόσμος είχε συγκεκριμένες προτεραιότητες όπως δημογραφικό, καλύτερα σχολεία. Έβλεπε την προσπάθεια, τις κρίσεις, πως άντεξε η χώρα, που πηγαίνει η κατάσταση, ποιον έχει να ανταγωνιστεί στο παγκόσμιο σκηνικό, ποιος θα κάνει την Ελλάδα πιο δυνατή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μητσοτάκης: Στους… δρόμους από Δευτέρα -Οι πρώτοι σταθμοί της νέας περιοδείας και η επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη

Θετική ψήφος για το αύριο

Ο Γιάννης Οικονόμου πρόσθεσε πως οι πολίτες έδωσαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία θετική ψήφο για το αύριο της χώρας. «Όλα τα υπόλοιπα υποτιμούν τη συμπεριφορά του εκλογικού σώματος και την προσβάλουν. Από τη μια έχουμε μια καθαρή πρόταση διακυβέρνησης για να τρέξει η χώρα μπροστά, με σεβασμό στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, τις προτεραιότητες, τα μεγάλα διεθνή και εθνικά ζητήματα και από την άλλη ερίζουν τα κόμματα για το ποιος θα κυριαρχήσει στο χώρο της αντιπολίτευσης με έναν ασυγχώρητο κομματισμό, μια επίμονη αυτοαναφορικότητα και μια ανυπαρξία ουσιαστικής πρότασης για το αύριο. Λένε τι δεν θέλουν, τι αποδοκιμάζουν, τι δεν τους αρέσει, όχι το τι πρέπει να γίνει. Μια πρόταση διακυβέρνησης υπάρχει», σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ορκίστηκε η υπηρεσιακή κυβέρνηση – Οι πρώτες δηλώσεις των νέων υπουργών

Σε ποιον θα εναποθέσουμε το μέλλον μας

Και συμπλήρωσε: «Προφανώς ο ρόλος της αντιπολίτευσης σε μια Δημοκρατία είναι σημαντικός, σοβαρός -δεν το αμφισβητεί κανείς- κυρίως όμως ψηφίζουμε για κυβέρνηση στις εκλογές. Ψηφίζουμε για το ποιος θα είναι αυτός που θα κρατά το τιμόνι της χώρας, που μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια την Ελλάδα στον τυφώνα των παγκόσμιων κρίσεων, που μπορεί να εγγυηθεί στην Ελληνίδα και τον Έλληνα μια κοινωνία προκοπής και αλληλεγγύης για μια χώρα με αξιοπρέπεια, εθνική και συλλογική, που θα καρπωθεί τις ευκαιρίες που υπάρχουν στο διεθνές περιβάλλον, θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία και ταυτόχρονα θα είναι έτοιμη να επιδείξει και ανθεκτικότητα σε ό,τι γίνεται. Στις εκλογές ψηφίζουμε για κυβέρνηση, για το ποιος θα κυβερνήσει, για το σε ποιον θα εναποθέσουμε το μέλλον μας. Άλλη πρόταση διακυβέρνησης εκτός από αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει».

(Φωτογραφία αρχείου)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

BEYOND-Γ.Πιτσιλής: Εντός του 2023 νέα εφαρμογή για κινητά από την ΑΑΔΕ – Πληρωμή οφειλών μέσω κάρτας και ενημερώσεις από το κινητό

Θλίψη στο τελευταίο «αντίο» στη Δήμητρα Ακριτίδου (ΦΩΤΟ)

Επίτιμος Διδάκτορας του ΔΙΠΑΕ ο Γιάννης Μπουτάρης: «Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος» (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top