Ηχηρή απάντηση Μητσοτάκη σε Ερντογάν: Τα νερά μας θα παραμείνουν απόρθητα (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ηχηρή απάντηση Μητσοτάκη σε Ερντογάν: Τα νερά μας θα παραμείνουν απόρθητα (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Τα νερά μας θα παραμείνουν απόρθητα τόνισε ο πρωθυπουργός στην ονοματοδοσία της πυραυλακάτου «Υποπλοίαρχος Βλαχάκος». Επιβεβαιώνει δεν την ορθότητα της απόφασής μας να αναγεννήσουμε τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά.

Εν μέσω έντασης με την Τουρκία, το Πολεμικό μας Ναυτικό ενισχύεται με μια υπερσύγχρονη και πανίσχυρη μονάδα κρούσης. Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και σύσσωμης της ηγεσίας του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και των υπόλοιπων κλάδων, πραγματοποιήθηκε στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά, η τελετή ονοματοδοσίας του Ταχέος Περιπολικού Κατευθυνομένων Βλημάτων, «Υποπλοίαρχος ΒΛΑΧΑΚΟΣ», που φέρει το όνομα του ήρωα των Ιμίων. «Τα σύνορά μας έχουν χρώμα γαλάζιο και όχι γκρίζο» τόνισε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι στον 21ο αιώνα δεν χωρούν αυτοκρατορικά οράματα άλλων εποχών.

Η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων είναι προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης και φυσικά του έμψυχου δυναμικού, τόνισε και πρόσθεσε ότι προέχει σήμερα η άγρυπνη ετοιμότητα. Όποιος παραβιάζει τα σύνορα τελικά τιμωρείται, δεν έχουν θέση κάθε λογής επίδοξοι τοπικοί ταραχοποιοί, υπογράμμισε ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε ότι τα προβλήματα λύνονται ειρηνικά και με γνώμονα το διεθνές δίκαιο, «αυτό απαιτούν οι λαοί μας και είναι λάθος, μεγάλο λάθος, κάποιοι να επιχειρούν να δηλητηριάζουν την κοινή τους γνώμη ανακαλύπτοντας εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν.

Τόνισε επίσης μεταξύ άλλων ότι κάθε ελληνικό όπλο αποτελεί δύναμη ειρηνικής αποτροπής, ασπίδα δυναμικής προστασίας των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, αλλά και της διεθνούς νομιμότητας, όμως ταυτόχρονα και γέφυρα συννενόησης μεταξύ των λαών της γειτονιάς μας. «Κι αυτό πλέον το αναγνωρίζει και το συμμερίζεται τόσο η Ευρώπη όσο και οι συμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ» πρόσθεσε.

Είναι πολλά τα μηνύματα που στέλνει σήμερα το νέο απόκτημα του Πολεμικού μας Ναυτικού, είπε κι εξήγησε «η ταχύτητα και ο εξοπλισμός του δηλώνουν πώς τα νερά μας θα παραμείνουν απόρθητα. Το γεγονός ότι χτίστηκε από ελληνικά χέρια δικαιώνει τελικά την επιλογή μας να “αναστηθούν” τα ναυπηγεία της Ελευσίνας μαζί με αυτά του Σκαραμαγκά».

Πηγή: ΕΡΤ 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top