Κυρανάκης: Να τηρήσουμε τη δέσμευση μας για αύξηση μισθών με βάση τον ρυθμό ανάπτυξης

Κυρανάκης: Να τηρήσουμε τη δέσμευση μας για αύξηση μισθών με βάση τον ρυθμό ανάπτυξης

Στο θέμα των ανατιμήσεων και της νέας αύξησης του κατώτατου μισθού που αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην εκπομπή “Briefing” του Γιώργου Πιέρρου στο Action 24, το βράδυ της Πέμπτης, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Όπως είπε η προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης ήταν ξεκάθαρη και έγινε πράξη ακόμη και την περσινή χρονιά που η οικονομία ήταν σε ύφεση. “Η δέσμευσή μας ήταν σαφής. Με βάση τον ρυθμό ανάπτυξης θα υπάρχει διπλάσια αύξηση του κατώτατου μισθού. Την προηγούμενη χρονιά είχαμε ύφεση και αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό. Τώρα είμαστε σε ρυθμό ανάπτυξης και θα έρθει νέα αύξηση του κατώτατου μισθού. Πιστεύω σε μία πολιτική που θα αυξάνει όλους τους μισθούς. Εμείς έχουμε πει ότι το μέρισμα της ανάπτυξης πρέπει να το εισπράξουν οι πολίτες”, είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος επισήμανε ακόμη πως το ζήτημα της ακρίβειας είναι “βασικό πρόβλημα για τα νοικοκυριά και ειδικά για τα νέα ζευγάρια”.

“Προφανώς η κυβέρνηση έδειξε αντανακλαστικά με τα μέτρα που ανακοίνωσε. Το πρόβλημα υπάρχει. Έχουν ανακοινωθεί μέτρα τα οποία είναι επιδοματικά και δίνουν ανακούφιση στον κόσμο μέχρι να τελειώσει το κομμάτι της ακρίβειας. Πρέπει να στηρίζονται τα νοικοκυριά με βάση τις δυνατότητες της χώρας. Σήμερα ο πρωθυπουργός έκανε πρόταση για να προμηθευτεί η ΕΕ φυσικό αέριο με ενιαίο τρόπο για να μειώσει τις τιμές. Το έχω πει δημόσια για τη μείωση του ειδικού φόρου στη κατανάλωση στα καύσιμα. Δεσμευτήκαμε για τη μείωση των φόρων. Άλλωστε, 30 φόροι μειώθηκαν και κάποιοι καταργήθηκαν με απόφαση της κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια” τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Στο επίπεδο της πανδημίας ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης αναφέρθηκε στο υψηλό ποσοστό των εμβολιασμένων που έχει φτάσει το 72% των ενηλίκων που έχουν το πρόβλημα της θνησιμότητας, γεγονός το οποίο θα βοηθήσει περαιτέρω στην ανάσχεση του ρυθμού της μετάδοσης του κορωνοϊού. “Από τη στιγμή που έχουν απελευθερωθεί τα μέτρα υπάρχει νεότερος κόσμος που δεν ήθελε να εμβολιαστεί αλλά έχει νοσήσει. Κινδυνεύουν περισσότερο οι μεγαλύτεροι που δεν έχουν εμβολιαστεί”, είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ