Ο Αδ. Γεωργιάδης για «Καλάθι του Νοικοκυριού, αισχροκέρδεια, επενδύσεις, Ταμείο Ανάκαμψης και Ελληνικό, στο 6ο podcast της ΝΔ

Ο Αδ. Γεωργιάδης για «Καλάθι του Νοικοκυριού, αισχροκέρδεια, επενδύσεις, Ταμείο Ανάκαμψης και Ελληνικό, στο 6ο podcast της ΝΔ

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδη μετέχει στο 6ο της σειράς podcast της Νέας Δημοκρατίας, στα οποία οι συμμετέχοντες απαντούν στο πλαίσιο ενός κύκλου συνεντεύξεων, με κεντρικό ερώτημα, «Το είπατε. Το κάνατε;».

Συγκεκριμένα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, απαντά στην Κωνσταντίνα Κόλλια, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ για το «Καλάθι του Νοικοκυριού», την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας, την προσέλευση επενδύσεων, το Ταμείο Ανάκαμψης και τα έργα στο Ελληνικό.

«Η επένδυση στο Ελληνικό προχωράει με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Υπάρχουν κτίρια που έχουν θεμελιωθεί, έχουν σκάψει οι μπουλντόζες ήδη το μεγαλύτερο κομμάτι των έργων υποδομών που είναι περιμετρικά του έργου. Ο πύργος ξεκινάει την θεμελίωσή του την επόμενη εβδομάδα. Πόσο πιο γρήγορα να πάει το Ελληνικό; Δεν θα γίνει και αυτόματα. Θέλει τρία χρόνια να χτιστεί», επισημαίνει ο κ. Γεωργιάδης.

Αναφορικά με το «Καλάθι του Νοικοκυριού» και τα υπόλοιπα μέτρα που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, ο Άδωνις Γεωργιάδης τονίζει: «Ο ένας στους δύο καταναλωτές αγοράζει πια από το “Καλάθι”. Για να αγοράζει, λέτε να το κάνει επειδή συμπαθεί τον Άδωνι Γεωργιάδη; Άρα προφανώς δουλεύει. Όποιος αγοράζει από το “Καλάθι” κερδίζει λεφτά. Είναι τόσο απλό».

Απαντώντας στο ερώτημα αν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη μόνο με την άσκηση επιδοματικής πολιτικής, ο υπουργός απαντά: «Δεν κάνουμε μόνο επιδόματα. Η κυβέρνηση αυτή έχει κάνει 26 μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών. Έχει ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων, έχει ρεκόρ επενδύσεων όλων των εποχών στον συνολικό αριθμό, έχει αυξήσει τον βασικό μισθό δύο φορές και πάει να τον αυξήσει και τρίτη φορά. Άρα δεν κάνουμε “μόνο” επιδόματα. Επικουρικά σε όλα αυτά, δίνουμε και επιδόματα σε εκείνες τις κατηγορίες των συμπολιτών μας που τα έχουν περισσότερη ανάγκη. Άρα, δεν θα γίνει ανάπτυξη μόνο από τα επιδόματα, αλλά και τα επιδόματα μπορεί να είναι ένα εργαλείο».

https://youtu.be/WmJJTO4QWwE/

Ακούστε στο Spotify εδώ:

https://open.spotify.com/episode/16ENgxQFKsfQ0WgcMFNRnd

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ND Podcast: «Το είπατε. Το κάνατε;» Καλεσμένος στο Podcast της Νέας Δημοκρατίας ο υπ. Επικρατείας Άκης Σκέρτσος

Ανακοινώθηκε το ΔΣ των λαϊκών αγορών Θεσσαλονίκης-Ποια είναι τα μέλη

ΥΠΑΑΤ: Καταβάλλονται χρήματα σε Νέους Γεωργούς της Κ. Μακεδονίας

ΥΠΠΟΑ: Επαναπατρίζονται από την Ελβετία 15 αρχαία αντικείμενα, που κατείχε έμπορος αρχαιοτήτων

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top