Ο Ψωμιάδης, ο Τρεμόπουλος, τα δικαστήρια και ο δήμος Θεσσαλονίκης

Ο Ψωμιάδης, ο Τρεμόπουλος, τα δικαστήρια και ο δήμος Θεσσαλονίκης

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Στολάκης

Οι υποψηφιότητες στο δήμο Θεσσαλονίκης έχουν ενδιαφέρον. Και ως προς τον αριθμό των υποψήφιων δημάρχων, και ως προς το πρόσωπο εκείνων που θα ηγηθούν ψηφοδελτίου.

Τη στιγμή που από ώρα σε ώρα ο Γιάννης Μπουτάρης αναμένεται να κάνει γνωστές τις προθέσεις του ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2019 και η ΝΔ κρατά ακόμα κλειστά τα χαρτιά της πολλά βλέμματα είναι στραμμένα σε δυο υποψηφιότητες. Εκείνες του Παναγιώτη Ψωμιάδη και του Μιχάλη Τρεμόπουλου.

Αιώνιοι πολιτικοί αντίπαλοι και οι δυο τους από τα χρόνια της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, Ψωμιάδης και Τρεμόπουλος αναμένεται να αναμετρηθούν και για το δήμο της Θεσσαλονίκης και εάν εκλεγούν στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο σίγουρα οι μεταξύ τους διενέξεις θα έχουν ενδιαφέρον.

Ο Ψωμιάδης θεωρεί υπαίτιο για τις δικαστικές του περιπέτειες τον πρώην ευρωβουλευτή των Οικολόγων που «φλερτάρει» με τον δημαρχιακό θώκο του κεντρικού δήμου. Από την πλευρά του, ο κ. Τρεμόπουλος όπου σταθεί κι όπου βρεθεί καταδικάζει την πολιτική του  Παναγιώτη Ψωμιάδη και του αδερφού του Διονύση, στην Νομαρχία και στη συνέχεια στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Μια πρώτη γεύση του τι θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες την έδωσε ο κ. Τρεμόπουλος με ανακοίνωσή του ενόψει των νέων δικαστηρίων του έκπτωτου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας που ξεκινούν τον Ιανουάριο του 2019.

Στην ανακοίνωσή του ανέφερε: «Με στόχο να μειωθεί η αξιοπιστία του βασικού μάρτυρα κατηγορίας στη δίκη των αδελφών Ψωμιάδη, που θα διεξαχθεί στις 21/1/2019, γίνεται στις 22/11/2018 -σύμφωνα με την “Οικολογία-Αλληλεγγύη”- η δίκη εναντίον υπαλλήλου μηχανικού της Τεχνικής Υπηρεσίας της πρώην Νομαρχίας Θεσσαλονίκης. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος είχε συμβάλει στην αποκάλυψη του σκανδάλου με τα 456 45άρια και τις εικονικές συμβάσεις έργου, για τις οποίες το σύστημα Ψωμιάδη έχει παραπεμφθεί σε δίκη για κακουργηματικές πράξεις και βλάβη του Δημοσίου».  «Είναι υποχρέωση οποιουδήποτε αντιστέκεται έμπρακτα στη διαφθορά, τη διαπλοκή και την ιδιοτέλεια, το να υπερασπίζεται έντιμους υπαλλήλους, που το μόνο έγκλημά τους ήταν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και να μην υποκύπτουν στις πιέσεις ενός συστήματος που κατεδαφίσαμε στη Νομαρχία και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» δήλωσε ο κ. Τρεμόπουλος.

Αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η δικαστική εξέλιξη που σίγουρα θα επηρεάσει την προεκλογική εκστρατεία των δυο ανδρών, αφού το πρωί θα κατηγορούν ο ένας τον άλλον στα δικαστήρια και το απόγευμα στις… πλατείες, όταν θα προσπαθήσουν να πείσουν τους ψηφοφόρους τους.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top