Σάββας Αναστασιάδης: Η πορεία της χώρας μας προς την πρόοδο δεν σταματά (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Σάββας Αναστασιάδης: Η πορεία της χώρας μας προς την πρόοδο δεν σταματά (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ακόμη και μέσα από τις συμπληγάδες των κρίσεων, η πορεία της χώρας μας προς την πρόοδο δεν σταματά, ανέφερε μεταξύ άλλων σε μεγάλη πολιτική εκδήλωση στο Πανόραμα, ο Βουλευτής Β` Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, Σάββας Αναστασιάδης.

Ευρεία αναφορά στο κυβερνητικό έργο, σε οικονομία, κοινωνική και εξωτερική πολιτική έκανε ο Βουλευτής Β` Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, Σάββας Αναστασιάδης, στη διάρκεια μεγάλης πολιτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε απόψε στο Πανόραμα.

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του κ. Αναστασιάδη ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων για τις αλλεπάλληλες κρίσεις που «πολιόρκησαν» όπως είπε τόσο τη χώρα μας όσο και την Ευρώπη και όλον τον κόσμο – με τελευταία αυτή που είναι σε εξέλιξη με τον πόλεμο στην Ουκρανία – επισημαίνοντας πως τίθενται σε δοκιμασία οι αντοχές της οικονομίας και της κοινωνίας και πως η κυβέρνηση όμως, στάθηκε και συνεχίζει να στέκεται δίπλα στους πολίτες, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Τον κ. Αναστασιάδη αλλά και τον δήμαρχο Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη που απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό, προλόγισε από το βήμα της εκδήλωσης ο Λάμπρος Γατσώρης, πρόεδρος στη ΔΗΜΤΟ Πυλαίας-Χορτιάτη, με τον κόσμο να τους υποδέχεται με ένα θερμό χειροκρότημα.

Μεταξύ των παρευρισκόμενων, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Σωκράτης Δωρής, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πυλαίας Χορτιάτη και πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, Μιχάλης Γεράνης, η αντιδήμαρχος Απασχόλησης, Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Παιδείας του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, Ελένη Γιαννούδη, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος Ανακύκλωσης Δ.Ε. Πανοράματος – Πυλαίας και Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Καρτάλης, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού, Νίκος Παναγιωτίδης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, Σοφοκλής Κάλτσιος, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, ο γραμματέας της ΔΕΕΠ Β` Θεσσαλονίκης, Διαμαντής Μαντζάρης, πολλά μέλη της δημοτικής τοπικής οργάνωσης της ΝΔ και η Ολυμπιονίκης Τασούλα Κελεσίδου.

«Κινούμαστε με σχέδιο και όραμα  για να πάμε τη χώρα μπροστά»

Αναφερόμενος στις οικονομικές εξελίξεις και τις επιπτώσεις της κρίσης στην οικονομία, ο Βουλευτής Β` Θεσσαλονίκης της ΝΔ, αναγνώρισε πως οι ανατιμήσεις έπληξαν τα εισοδήματα των πολιτών και ροκανίζουν τις θετικές κυβερνητικές παρεμβάσεις για την ανακούφιση τους, ωστόσο όπως υπογράμμισε, σε καμία περίπτωση δεν αναιρούν το κυβερνητικό έργο.

«Ας αναρωτηθούμε. Πως θα ήταν η ζωή μας αν αυτή την κρίσιμη  περίοδο δεν ήταν κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία; Και πόσο καλύτερη θα ήταν η ζωή μας αν εν τω μεταξύ δεν είχαν μεσολαβήσει οι κρίσεις; Η πραγματικότητα μας απαντά. Ακόμη και μέσα από τις συμπληγάδες των κρίσεων, η πορεία της χώρας μας προς την πρόοδο δεν σταματά.  Κινούμαστε με σχέδιο και όραμα  για να πάμε τη χώρα μπροστά» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε στη συνέχεια στην οικονομική, γεωπολιτική και αμυντική θωράκιση της χώρας από το 2019 μέχρι σήμερα, λέγοντας πως πλέον η Ελλάδα μπαίνει σε μια φάση έχοντας στη διάθεσή της σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία, συνολικού ύψους 80 δις ευρώ, για να κάνει το μεγάλο άλμα στο μέλλον .

Ειδικά για την ενεργειακή κρίση και τις επιπτώσεις στους πολίτες, δήλωσε πως η κυβέρνηση συνεχίζει να στέκεται δίπλα τους, θυμίζοντας σειρά μέτρων που ελήφθησαν, μεταξύ άλλων, μέτρα για την επιδότηση του ρεύματος συνολικού ύψους 6,5 δις ευρώ, μέτρα για την επιδότηση των καυσίμων, ανάμεσα τους και αυτά που ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός και τα οποία θα αφορούν περισσότερους δικαιούχους και μεγαλύτερη επιδότηση.

Ακόμη, μέτρα στην χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρισμού που θα επαναφέρουν τους λογαριασμούς ρεύματος στα επίπεδα του περσινού Φθινοπώρου για όλους τους καταναλωτές, αλλά και το άνοιγμα τη πλατφόρμας Power Pass, μέσω της οποίας επιστρέφεται αυτόματα στους καταναλωτές το 60% της ρήτρας αναπροσαρμογής για τα τιμολόγια που εκδόθηκαν από τον Δεκέμβριο του 2021 έως τον Μάϊο του 2022.

«Στεκόμαστε  δίπλα στον κάθε πολίτη και θα κρατάμε την κοινωνία όρθια. Η κυβέρνηση αναγνωρίζει το μέγεθος του προβλήματος και θα συνεχίσει την πολιτική στήριξης» υπογράμμισε.

«Οι εκπρόσωποι του λαϊκισμού ξύπνησαν πάλι και παραπλανούν τον κόσμο»

Μέρος της ομιλίας του κ. Αναστασιάδη, αφορούσε στην αξιωματική αντιπολίτευση στην οποία εξαπέλυσε επίθεση, κάνοντας λόγο για «επέλαση του λαϊκισμού» και απόπειρα παραπλάνησης του κόσμου.

«Προσπαθούν να σας πείσουν ότι αυτοί θα ήταν καλύτεροι. Μας λέγανε πάρτε μέτρα και όταν πήραμε μέτρα πιο γενναία και πιο αποτελεσματικά από όσα οι ίδιοι θα τολμούσαν να πάρουν, μας λέγανε πήρατε λίγα. Καθώς τα ψέματα και η παραπληροφόρηση πληθαίνουν τελευταία, νιώθω ότι έχουμε την υποχρέωση να σταθούμε απέναντι σε αυτούς που θέλουν να γυρίσουν την Ελλάδα πίσω. Το 2019 αλλάξαμε σελίδα, πήγαμε την Ελλάδα μπροστά. Έρχονται τώρα να μας πουν ότι το σχέδιο τους είναι να την ξαναπάνε πίσω, να καταργήσουν στην πράξη όλα τα βήματα προόδου που κάναμε. Γι’ αυτό ακριβώς, φίλες και φίλοι, έχουμε μπροστά μας πιο επιτακτικά από ποτέ το δίλημμα πρόοδος ή οπισθοδρόμηση. Γιατί εμείς μιλάμε με όρους μέλλοντος, κάνουμε βήματα προόδου… Ταπείνωσαν τον πολίτη, έκαναν τη Χώρα ξέφραγο αμπέλι. Δεν πρέπει να τα ξεχάσουμε όλα αυτά, γιατί δεν θέλουμε να τα ξαναζήσουμε» τόνισε ο Βουλευτής.

Τέλος, με αφορμή τη συμπλήρωση της τριετίας διακυβέρνησης από τη ΝΔ, κάλεσε τους φίλους, τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του κόμματος, να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για τις επόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν και να αγωνιστούν για  μια ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ, με γενναίες αλήθειες και επιχειρήματα.

Δείτε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από την ομιλία του:

Ι. Καϊτεζίδης προς Σ.Αναστασιάδη: Χρειαζόμαστε στο κοινοβούλιο ανθρώπους σαν εσένα

Με ιδιαίτερα θερμά λόγια μίλησε  για τον κ. Αναστασιάδη, ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, πλέκοντας το εγκώμιο του, τόσο για τον χαρακτήρα του, όσο και  για το έργο του ως βουλευτή.

“Σάββα σε καλωσορίζω στο Πανόραμα σαν φίλος και σου δηλώνω προκαταβολικά ότι και θα στηρίξω και θα αγωνιστώ για την δική σου υποψηφιότητα γιατί θεωρώ ότι είσαι ένας άνθρωπος που χρειάζεται το ελληνικό κοινοβούλιο. Χρειάζεται ανθρώπους που να είναι έντιμοι , να είναι άξιοι, ειλικρινείς, να μη θυμούνται τους ψηφοφόρους όταν έρχονται οι εκλογές, να είναι αποτελεσματικός και το είπα, το ξαναείπα και θα το ξαναλέω, πατριώτης” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καϊτεζίδης.

Δείτε τον χαιρετισμό του:

Δείτε και άλλες φωτογραφίες από την εκδήλωση του κ. Αναστασιάδη:

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top