Τρεις τόνοι ελληνικό μέλι στις εμπόλεμες περιοχές της Ουκρανίας

Τρεις τόνοι ελληνικό μέλι στις εμπόλεμες περιοχές της Ουκρανίας

Πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση σημαντικής ανθρωπιστικής βοήθειας για τους άμεσα πληττόμενους από τις συγκρούσεις στην Ουκρανία, ανέλαβε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου, με πολύτιμους αρωγούς την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Μελιού και Λοιπών Προϊόντων Κυψέλης και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Ο υφυπουργός, συναισθανόμενος την ανάγκη για συμβολή στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης από τις συνεχιζόμενες ρωσικές επιθέσεις, απευθύνθηκε στην Διεπαγγελματική Μελιού μέσω του προέδρου της κ.Γιώργου Πίττα ο οποίος ανταποκρίθηκε με θέρμη στο κάλεσμα.

Με τη σειρά του, ο κ. Πίττας απηύθυνε πρόσκληση εθελοντικής συνεισφοράς προς τα μέλη της Οργάνωσης, με αποτέλεσμα χάρη στην άμεση κινητοποίηση να συγκεντρωθούν συνολικά τρεις τόνοι μέλι. Η σημαντική αυτή ποσότητα ανθρωπιστικού υλικού, παραδόθηκε στον  Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό στο πλαίσιο δράσεων που υλοποιεί η Οργάνωση για το δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας.

Ο κ. Κεδίκογλου, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Μελιού,  είχε την ευκαιρία να ευχαριστήσει τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δρ. Αντώνη Αυγερινό κατά την τελετή παράδοσης του υλικού στα γραφεία του Ε.Ε.Σ. «Σας συγχαίρω για τις δράσης που αναλαμβάνετε» σημείωσε ο ΥφΑΑΤ τονίζοντας τη σημασία που έχει μια τέτοια πρωτοβουλία για το δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας. Δεν παρέλειψε δε, να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του προς στις εταιρείες και παραγωγούς μελιού που συνέβαλαν τα μέγιστα για την υλοποίηση της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ο κ. Αυγερινός ενημέρωσε τον Υφυπουργό ότι το υλικό θα μεταφερθεί οδικώς σε εγκαταστάσεις που ανήκουν στον Ουκρανικό Ερυθρό Σταυρό.

*Οι εταιρείες που κινητοποιήθηκαν άμεσα στην πρόσκληση για προσφορά μελιού είναι οι εξής: Αττική Μελισσοκομική Εταιρεία, Stayia Farm, Κέντρο Ελληνικής Μελισσοκομίας Κάβουρας και ΣΙΑ, Αγροτικός Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός ΣΙΘΩΝ και Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Θάσου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Κ. Αχ. Καραμανλής: Η ΝΔ διαχρονικά στηρίζει τους πιο ευάλωτους αλλά και τη μεσαία τάξη

Εντοπίστηκε νεκρός ψαράς στη Σάμο

Νέα υγειονομικά πρωτόκολλα για τα τουριστικά καταλύματα και κάμπινγκ

Βουλγαρία: Συνελήφθη ο πρώην πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top