Διαδικτυακά το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Διαδικτυακά το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Ταινίες από το ελληνικό, το διεθνές και το μαθητικό διαγωνιστικό θα προβάλλονται καθημερινά, από τις 10 έως τις 17 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας.

Οι συνεχείς αναβολές και αμφιταλαντεύσεις ανάμεσα στη ζωντανή και τη διαδικτυακή διεξαγωγή οδήγησαν τελικά την Οργανωτική Επιτροπή του 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας, τη διεξαγωγή του διαδικτυακά.

Συγκεκριμένα, στην πόλη της Λάρισας, από το Σάββατο 10 έως τις 17 Οκτωβρίου 2020, κάθε βράδυ στις 08.00, και για δυο περίπου ώρες, θα προβάλλονται ταινίες από το Ελληνικό, το Διεθνές και το Μαθητικό διαγωνιστικό.

Οι προβολές θα μεταδίδονται από το site του φεστιβάλ www.iffl.gr με τήρηση όλων των εξασφαλίσεων για τα πνευματικά δικαιώματα των συμμετεχόντων σκηνοθετών.

Από το Σάββατο 10 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, θα προβληθεί το διαγωνιστικό, ενώ το Σάββατο 17 Οκτωβρίου, θα ανακοινωθούν τα βραβεία και θα προβληθούν οι βραβευμένες ταινίες. Να σημειωθεί ότι οι ταινίες θα παραμείνουν ανοιχτές για 10 ημέρες.

Οι ταινίες της πρώτης ημέρας

Σ’ ότι αφορά τις ταινίες που θα προβληθούν την πρώτη ημέρα διεξαγωγής του 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας, Σάββατο 10 Οκτωβρίου, αυτές είναι:

Σύγχρονες Αφροδίτες / Later Aphrodites (16:15), Δήμητρα Σταυροπούλου
Marie (17:00), Παναγιώτης Κράββαρης
Το Φως που Μπαίνει / Entering Light (7:35), Βασίλης Ντάνης
Παγίδα / Set up (12:53), Βασίλης Γουδέλης
Χίμαιρα / Chimera (9:05), Μελπομένη Λουκανίδου
Ceremonia Sagrada (13:57), Ανδρέας Παπαδόπουλος
Sad Girl Weekend (15:00), Δημήτρης Τσακαλέας και Λήδα Βαρτζιώτη
Ο Συλλέκτης / The collector (4:00), Ευριπίδης Καρύδης
Ονειρεύτηκα τα Λευκά Χριστούγεννα / I Dreamed of a White Christmas (15:30), Δημήτρης Γιαμλόγλου 129.

Αφιέρωμα στον Γερμανικό Κινηματογράφο

Το προγραμματισμένο αφιέρωμα στο Γερμανικό Κινηματογράφο θα μεταφερθεί για το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί.

Ο προγραμματισμός για το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας, περιλαμβάνει συμμετοχή του στον εορτασμό για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης με κεντρικό του αφιέρωμα τους αγώνες των λαών για την ανεξαρτησία, στο οποίο θα προβληθούν ταινίες με σχετικό θέμα και θα διοργανωθούν συζητήσεις με σκηνοθέτες αλλά και ιστορικούς, τόσο για την επανάσταση στον Κινηματογράφο όσο και για την ιστορική πλευρά της επανάστασης στη Θεσσαλία.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ