Χαλκιδική: Αυξάνονται τα κρούσματα στην παιδική κατασκήνωση – Ακόμα έξι παιδιά θετικά

Χαλκιδική: Αυξάνονται τα κρούσματα στην παιδική κατασκήνωση – Ακόμα έξι παιδιά θετικά

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του GRTimes.gr αναφορικά με τα 14 κρούσματα που εντοπίστηκαν σε μεγάλη παιδική κατασκήνωση στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον έξι ακόμα παιδιά, τα οποία είναι από Θεσσαλονίκη και έκαναν τις διακοπές τους στην συγκεκριμένη κατασκήνωση εντοπίστηκαν θετικά στον κορωνοϊό. Τα παιδιά είναι ηλικίας 12-14 ετών και διέμεναν σε διαφορετικό σπιτάκι από τα προηγούμενα κρούσματα. Όλα τους δεν εμφάνισαν σοβαρά συμπτώματα και είναι καλά στην υγεία τους.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία ιχνηλάτησης προκειμένου να διαπιστωθεί πόσο μεγάλη είναι η διασπορά που έχει γίνει στην κατασκήνωση, η οποία φιλοξενεί έως σήμερα εκατοντάδες παιδιά.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του GRTimes.gr ο συναγερμός στην κατασκήνωση που βρίσκεται στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής έχει σημάνει από την Τετάρτη όταν εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα σε παιδιά. Θετικά στον ιό βρέθηκαν ύστερα από τεστ που υποβλήθηκαν τρία παιδιά από τη Λάρισα, ένα από τον Βόλο και τα υπόλοιπα από άλλες περιοχές, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αρκετά από αυτά είχαν συμπτώματα.

Λόγω των κρουσμάτων έχουν εκκενωθεί μέχρι στιγμής έξι σπιτάκια – σκηνές, τα οποία φιλοξενούσαν 13 άτομα, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γονείς που ενημερώθηκαν ότι τα παιδιά τους είναι θετικά στον ιό έσπευσαν να τα παραλάβουν.

Σε επικοινωνία που είχε νωρίτερα το GRTimes.gr με την κατασκήνωση που βρίσκεται στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, οι υπεύθυνοι δε θέλησαν να κάνουν κάποια επίσημη δήλωση, ξεκαθάρισαν ωστόσο ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα, έχουν ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία. Επίσης, διαβεβαίωσαν πως τα μέτρα που τηρούνται κατά της διασποράς του ιού είναι από την πρώτη στιγμή αυστηρά.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων στη μεγάλη παιδική κατασκήνωση της Χαλκιδικής -που είναι η δεύτερη στην χώρα στην οποία μέσα σε λίγες ώρες εντοπίζονται θετικά κρούσματα κορωνοϊού- εξετάζεται το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν στοχευμένες δράσεις από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας σε όλες τις μεγάλες κατασκηνώσεις της χώρας.

(Φωτογραφία Αρχείου)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top