Η Άρτα επενδύει στην εξωστρέφεια και στην τόνωση της τουριστικής κίνησης

Η Άρτα επενδύει στην εξωστρέφεια και στην τόνωση της τουριστικής κίνησης

Με ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά και αθλητικές και παράλληλα με συνέργειες για την ανάδειξη και προβολή του Αμβρακικού κόλπου, ο δήμος Αρταίων επενδύει στην εξωστρέφεια της περιοχής και στην τόνωση του τουριστικού ρεύματος και κατ’ επέκταση της τοπικής οικονομίας. «Την Άρτα δεν την βλέπουμε μόνο ως δήμο Αρταίων, τη βλέπουμε σαν μια ενιαία οντότητα με την Ήπειρο» αναφέρει στο GRTimes.gr ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού & Αθλητισμού Κώστας Χαρακλιάς.

Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου ([email protected])

Τρεις ώρες και κάτι παραπάνω απέχει η Άρτα τόσο από τη Θεσσαλονίκη όσο και από την Αθήνα και όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού & Αθλητισμού Κώστας Χαρακλιάς στο GRTimes.gr, «έχουμε βγάλει πρόγραμμα από 3 ώρες μέχρι τρεις ημέρες»  εξηγώντας ότι την Άρτα δεν την βλέπουν μόνο ως δήμο Αρταίων, αλλά ως μια ενιαία οντότητα στην Ήπειρο, όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τα πάντα’ θάλασσα, λιμνοθάλασσες, ποτάμια, ιστορικά γεφύρια, σύγχρονες πόλεις και γραφικά χωριά, εξαιρετική γαστρονομία και εκλεκτά τοπικά προϊόντα, διασκέδαση αλλά και ξεκούραση και ηρεμία.

Όπως αναφέρει ο κ. Χαρακλιάς στο πλαίσιο δημοσιογραφικής αποστολής στην περιοχή, το γραφείο Τουρισμού του δήμου Αρταίων δημιουργήθηκε το 2014, όταν ανέλαβε ο νυν δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης και έκτοτε έχουν προβεί σε πολλές δράσεις οι οποίες συμβάλλουν στην εξωστρέφεια του δήμου σε Ελλάδα και εξωτερικό.

«Σε τρεις ώρες από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ο επισκέπτης μπορεί να βρίσκεται στον Άραχθο ποταμό, μπορεί να θαυμάσει το ιστορικό γεφύρι της Άρτας, να θαυμάσει τα βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία, να γευτεί την τοπική γαστρονομία» επισημαίνει ο κ. Χαρακλιάς προσθέτοντας ότι η Άρτα είναι η δεύτερη πόλη – μετά τη Θεσσαλονίκη- σε βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία.

Πολιτιστικές δράσεις

Φέτος,  ο δήμος Αρταίων τιμά τα 140 χρόνια από την Απελευθέρωση της Άρτας (σ.σ. απελευθερώθηκε από τον τουρκικό ζυγό στις 24 Ιουνίου 1881) με ένα ειδικά διαμορφωμένο πολιτιστικό πρόγραμμα που ξεκίνησε στις 21 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως και τις 23 Ιουλίου.

Θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις για το Πολιτιστικό καλοκαίρι με θεατρικά και μουσικά δρώμενα, και όπως αναφέρει ο κ. Χαρακλιάς, πριν την πανδημία διαρκούσαν όλο το καλοκαίρι, ωστόσο, φέτος λόγω της ιδιόμορφης κατάστασης είναι πιο περιορισμένα.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού αναφέρθηκε και στα υπαίθρια θέατρα που στοχεύει να δημιουργήσει ο δήμος Αρταίων, ένα έργο το οποίο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Αφορά τη δημιουργία τριών υπαίθριων θεάτρων, 400, 600 και 1.000 θέσεων με τα ανάλογα καμαρίνια και τις σκηνές.

«Πιστεύουμε ότι του χρόνου θα είναι έτοιμα για να μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε μεγάλα θεατρικά σχήματα που μας το ζητάνε οι θεατρικοί παραγωγοί, όσο και μουσικές συναυλίες» αναφέρει.

Μονοήμερη κρουαζιέρα στον Αμβρακικό κόλπο

Πριν λίγες ημέρες, ο δήμος Αρταίων προχώρησε από κοινού με τον δήμο Πρέβεζας σε μια σημαντική κίνηση για την ανάδειξη του Αμβρακικού κόλπου και την τόνωση της τουριστικής κίνησης.

Πρόκειται για τη μονοήμερη κρουαζιέρα που θα πραγματοποιείται από την Κορωνησία (22 χλμ. από Άρτα) προς την Πρέβεζα, και αντίστροφα.

Στην εν λόγω κρουαζιέρα οι δυο δήμοι θα καλύπτουν ένα μεγάλο ποσοστό των λειτουργικών εξόδων που απαιτούνται για τις μονοήμερες κρουαζιέρες, ώστε το εισιτήριο για τους δημότες και τους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσιτό.

Συγκεκριμένα, η κρουαζιέρα με παραδοσιακό τρεχαντήρι ξεκινάει αύριο, Τρίτη 6 Ιουλίου, αρχής γενομένης από την Πρέβεζα στις 9 το πρωί με προορισμό στην Κορωνησία και αναχώρηση από εκεί στη 1 το μεσημέρι.

Αντίστοιχα, από την Κορωνησία η κρουαζιέρα θα πραγματοποιείται κάθε Σάββατο, με αναχώρηση στις 9.30 το πρωί και προορισμό την Πρέβεζα. Το εισιτήριο θα κοστίζει 8 ευρώ/άτομο.

Ο διάπλους της Κορωνησίας

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα πραγματοποιηθεί ο διάπλους της Κορωνησίας, ο οποίος φέρει ένα μότο, μια ελπίδα «Σώσε τον Αμβρακικό», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού δήμου Αρταίων κ. Χαρακλιάς.

Πρόκειται για τον 17ο διάπλου, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Ιουλίου, θα ξεκινήσει από τη Βόνιτσα της Αιτωλοακαρνανίας και οι κολυμβητές θα φτάσουν στην Κορωνησία αφού κολυμπήσουν περί τα 6 μίλια.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και το 4ο τρίαθλο δήμου Αρταίων -ποδηλασία, κολύμβηση 750 μ. και τρέξιμο-, με τη συμμετοχή Ελλήνων αθλητών. Μέσω αυτών των αθλητικών δράσεων δίνεται η ευκαιρία τόσο στους αθλητές όσο και στους επισκέπτες να γνωρίσουν τις ομορφιές της περιοχής και του Αμβρακικού και παράλληλα ενισχύεται περαιτέρω η τοπική οικονομία.

Τουρισμός και έλλειψη ξενοδοχειακής υποδομής

Τα τελευταία χρόνια στην περιοχή της Άρτας εκτός από τους Έλληνες που κυριαρχούν ως επισκέπτες υπάρχουν και ξένοι, τόσο από τα Βαλκάνια όσο και από Σκανδιναβικές χώρες. «Οι κλίνες δεν επαρκούν, αλλά πιστεύω ότι ο τόπος έχει μια δυναμική, η οποία θα προσκαλέσει και θα δελεάσει τον επιχειρηματία για να επενδύσει» αναφέρει ο κ. Χαρακλιάς.

Σημειώνεται ότι η πόλη της Άρτας διαθέτει μόλις τρία ξενοδοχεία ενώ στο Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Νομού Άρτας «Ο Άραχθος» είναι μόλις 23 μέλη.

«Μας λείπουν ξενοδοχειακές μονάδες, και ως δήμος θέλουμε να δώσουμε το κίνητρο, να παρέχουμε στον ιδιώτη και να τον δελεάσουμε να επιχειρήσει στην πόλη μας» τονίζει στο GRTimes.gr ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού & Αθλητισμού δήμου Αρταίων κ Χαρακλιάς.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top