Κρούσματα κορωνοϊού στην καρδιολογική κλινική του ΑΧΕΠΑ

Κρούσματα κορωνοϊού στην καρδιολογική κλινική του ΑΧΕΠΑ

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Έξι ασθενείς που νοσηλεύονταν στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, εντοπίστηκαν με κορωνοϊό, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στο Real Fm 107,1 και τη Μαρία Σαμολαδά, ο Μιχάλης Γιαννάκος περιέγραψε την εφιαλτική κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας με την τεράστια πίεση που δέχονται όλο αυτό το διάστημα τα νοσοκομεία και έκανε λόγο για διασπορά του κορωνοϊoύ στην καρδιολογική κλινική του ΑΧΕΠΑ.

Όπως είπε συγκεκριμένα, έξι ασθενείς που νοσηλεύονταν στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου, εντοπίστηκαν χθες θετικοί στον κορωνοϊό. “Ενώ μπήκαν μέσα σαν γενικά – καρδιολογικά περιστατικά, μετά βρέθηκαν με κορωνοϊό. Έγιναν rapid test, ήταν αρνητικά αλλά τελικά ήταν θετικοί”, είπε στη συνέχεια.

Το σχετικό απόσπασμα μετά το 06.30:

Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου και με πληροφορίες του GRTimes.gr, το θέμα δεν προέκυψε χθες Τετάρτη αλλά πριν από λίγο διάστημα. Ο διοικητής του νοσοκομείου, Παναγιώτης Παντελιάδης, επιβεβαίωσε το γεγονός, ωστόσο ξεκαθάρισε πως αφορά κατάσταση προηγούμενων εφημεριών η οποία άμεσα διευθετήθηκε χωρίς να υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα.

Συμπλήρωσε δε, ότι στο νοσοκομείο που αριθμεί 680 κλίνες, ο αριθμός επισκεπτών είναι περιορισμένος και όλοι όσοι έρχονται έχουν υποβληθεί σε τεστ PCR ή είναι εμβολιασμένοι, ωστόσο, τα αυστηρά μέτρα που λαμβάνονται είναι μέσα στα πλαίσια του δυνατού.

Όπως είπε στο GRTimes.gr σχετικά με το περιστατικό ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Θανάσης Σιούλης, σε όλους τους ασθενείς γίνονται τεστ κορωνοϊού πριν γίνει εισαγωγή τους για νοσηλεία σε κάποια μονάδα, όπως συνέβη και σε αυτήν την περίπτωση. Οι ασθενείς, ωστόσο, λίγες ημέρες μετά εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό και μεταφέρθηκαν σε μονάδα Covid όπως προβλέπεται, χωρίς να χρειαστεί να κλείσει η καρδιολογική κλινική.

Τα ζητήματα που προκύπτουν σε αυτήν την περίπτωση είναι δύο, όπως είπε. Ή θετικοποιήθηκαν ενώ νοσηλεύονταν ή το χειρότερο σενάριο, οι ασθενείς ήταν αρνητικοί στον ιό και κόλλησαν από κάποιον νοσηλευτή, γιατρό ή διπλανό ασθενή.

“Υπάρχει παγίδα καθώς σήμερα ελέγχουμε με ένα τεστ και βγαίνει αρνητικό και μεθαύριο θετικό, υπάρχει αυτός ο κίνδυνος”, τόνισε, συμπληρώνοντας ότι αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα, αφού “ανά πάσα στιγμή ένας ασθενείς που είναι μέχρι σήμερα υγιής και νοσηλεύεται, για παράδειγμα, στην καρδιολογική κλινική, σημαίνει ότι έχει υποκείμενο νόσημα. Έτσι, μολυνόμενος προσβάλλεται άρα σημαίνει ότι κινδυνεύει. Οπότε φυσικά και είναι τρομερό θέμα, πόσο μάλλον σε έναν χώρο που έρχεται κάνεις για να διασφαλίσει την υγεία του και όχι για να την επιδεινώσει”, ανέφερε ο κ. Σιούλης.

Ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών του ΑΧΕΠΑ, σημείωσε στη συνέχεια, ότι προφανώς υπάρχει κίνδυνος και για το υγειονομικό προσωπικό, ωστόσο, στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι όλοι εμβολιασμένοι και λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, με τον κίνδυνο να είναι μεγαλύτερος για τους ασθενείς σε περίπτωση διασποράς.

Σχετικά με την πίεση που δέχεται και σε αυτό το κύμα της πανδημίας το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ο κ. Σιούλης ανέφερε ότι η κλινική ΩΡΛ η οποία χρησιμοποιούνταν ως χώρος νοσηλείας των υπόπτων κρουσμάτων μετατράπηκε πλέον σε κλινική με ασθενείς με κορωνοϊό και σήμερα γινόντουσαν συζητήσεις ποιος άλλος χώρος θα χρησιμοποιηθεί είτε για τα ύποπτα περιστατικά, είτε για τον όλο μεγαλύτερο αριθμό ασθενών που χρειάζεται να νοσηλευτούν στα νοσοκομεία.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top