Παράνομοι κατασκηνωτές στη Χαλκιδική: «Δεν θα τελειώσουν ποτέ» λέει η Ένωση Κάμπινγκ στο GRTimes

Παράνομοι κατασκηνωτές στη Χαλκιδική: «Δεν θα τελειώσουν ποτέ» λέει η Ένωση Κάμπινγκ στο GRTimes

Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Τεράστιο πρόβλημα έχει δημιουργήσει στις τάξεις των οργανωμένων κάμπινγκ η ελεύθερη κατασκήνωση στη Χαλκιδική, με αποτέλεσμα να υπάρχουν φόβοι πως θα αυξηθούν οι παρανομίες και σε υπόλοιπα σημεία της χώρας.

Αγανακτισμένοι είναι οι επιχειρηματίες, αλλά και οι κάτοικοι του δεύτερου και τρίτου ποδιού της Χαλκιδικής, λόγω των παράνομων κατασκηνωτών που περικλείουν τις παραλίες της Σιθωνίας. «Το θέμα είναι ότι οι παράνομοι μολύνουν το περιβάλλον με τα απορρίμματά τους, ενώ υπάρχουν και φόβοι για δημιουργία πυρκαγιών» τονίζει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κάμπινγκ, Αντώνης Δεληδημητρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το φαινόμενο της ελεύθερης κατασκήνωσης έχει ξεκινήσει από νωρίς το φετινό καλοκαίρι, ενώ δεν λείπουν και οι καταγγελίες από κατοίκους στην αστυνομία, η οποία προσπαθεί να συμβάλει στην πάταξη του συγκεκριμένου φαινομένου, επιβάλλοντας πρόστιμα.

Η λύση στο πρόβλημα των παράνομων κατασκηνωτών

«Οι παράνομοι δεν τελειώνουν δυστυχώς. Το θέμα είναι ότι η αστυνομία δεν προλαβαίνει τις παραβάσεις, διότι δεν διαθέτει αρκετό στόλο εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου. Η μοναδική λύση είναι να δοθεί κυβερνητική εντολή και να επανδρωθούν οι αστυνομικές δυνάμεις στη Χαλκιδική. Θέλει ισχυρή αστυνομία, διότι τα προβλήματα είναι αρκετά» σημειώνει στο GRTimes.gr ο κ. Δεληδημητρίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Κάμπινγκ οι «εστίες» ελεύθερου κάμπινγκ που καταγράφονται, είναι αναρτημένες σε διάφορες ιστοσελίδες, που τις γνωρίζουν δυτικοευρωπαίοι, Βαλκάνιοι και Έλληνες παραθεριστές.

Αναλυτικά τα σημεία που προτιμούν οι παράνομοι κατασκηνωτές στη Χαλκιδική:

  • Τρανή Αμμούδα
  • Καβουρότρυπες
  • Κομίτσα
  • Τριπόταμος
  • Ψακούδια
  • «Αζάπικο»
  • «Λαδαριό»
  • «Κόρακας»

Τεράστια η απώλεια εσόδων από το ελεύθερο κάμπινγκ

«Υπάρχει μία τεράστια απώλεια εσόδων και για το κράτος και για τις επιχειρήσεις από το ελεύθερο κάμπινγκ. Η κίνηση μέχρι στιγμής είναι «μουδιασμένη» και αν δεν τελειώσουν οι εκλογές στη χώρα σε συνδυασμό με τον άστατο καιρό, η κατάσταση φαίνεται πως θα παραμείνει η ίδια. Στην Πελοπόννησο η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη απ’ ότι στη Βόρειο Ελλάδα, ενώ εκτός από τη Χαλκιδική, «ήρεμα» είναι τα πράγματα και στην Πιερία, όπου δουλεύει κατεξοχήν με Σέρβους» προσθέτει ο Αντώνης Δεληδημητρίου.

Τέλος, όσον αφορά τους Βαλκάνιους, υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό με τους Σέρβους, λόγω των εντάσεων που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα με το Κόσοβο, με αποτέλεσμα αρκετοί να παραμένουν στη χώρα τους, μέχρι να ηρεμίσει η κατάσταση.

Να σημειωθεί, πως τουλάχιστον 8 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις χάνονται πανελλαδικά από τα οργανωμένα κάμπινγκ, λόγω της ελεύθερης κατασκήνωσης που βρίσκεται σε έξαρση.

*ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Κάμπινγκ – Τουρισμός 2023: Ξεθάρρεψαν… οι Ευρωπαίοι – Αυξημένο το ενδιαφέρον για Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε πρώην κάμπινγκ της Επανομής 

Βουλγαρία: Αυξήθηκαν το 2022 σε ετήσια βάση τα έσοδα από διανυκτερεύσεις σε κάμπινγκ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top