Θεσ/νίκη: Θα διασχίσουν με μηχανές την Ελλάδα στη μνήμη των Ισαάκ και Σολωμού (VIDEO)

Θεσ/νίκη: Θα διασχίσουν με μηχανές την Ελλάδα στη μνήμη των Ισαάκ και Σολωμού (VIDEO)

Μια μεγάλη μοτοπορεία στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας, από την Ορεστιάδα έως την Κρήτη, ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη μια ομάδα 45 κυπρίων, στη μνήμη των δολοφονημένων Τάσου Ισαάκ και Σολομών Σολωμού.

Ρεπορτάζ: Αλέξης Αλεξιάδης 

Τα μέλη της «Πρωτοβουλίας μνήμης Ισαάκ- Σολωμού»  που θα κάνει αυτό το μεγάλο ταξίδι με 30 μοτοσυκλέτες και 2 αυτοκίνητα , ανάμεσα τους η μητέρα και η κόρη του Ισαάκ, συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο σήμερα, διοργανώνοντας μια εκδήλωση μνήμης λίγο πριν την έναρξη του οδοιπορικού τους που αναμένεται να διαρκέσει έως τις 11 Ιουλίου.

Όπως ανέφερε ο Αλέκος Μιχαηλίδης, εκπρόσωπος τύπου της πρωτοβουλίας, η κίνηση αυτή έχει ως σκοπό να διατηρηθεί η μνήμη των δύο ηρώων, να μεταφερθεί το μήνυμα της αγωνιζόμενης  Κύπρου που διανύει τον 47ο χρόνο κατοχής, να τονιστεί η ανάγκη για ενότητα του Ελληνισμού και να τονιστεί το αίτημα για την εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης για τους δολοφόνους.

Δείτε τι είπε χαρακτηριστικά στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Να σημειωθεί ότι αντίστοιχη μοτοπορεία είχε πραγματοποιηθεί από το Βερολίνο το 2016 που τότε είχε περάσει πάλι από τη Θεσσαλονίκη, ενώ από μία τέτοια μοτοπορεία το 1996 είχαν ξεκινήσει τα γεγονότα που οδήγησαν στη δολοφονία των δύο ηρώων.

Οι Τάσος Ισαάκ και Σολομών Σολομού, δολοφονήθηκαν τον Αύγουστο του 1996 στη νεκρή ζώνη στη Δερύνεια, με διαφορά τριών ημερών, από Τούρκους και Τουρκοκύπριους του κατοχικού καθεστώτος, ενώ μέχρι τώρα δεν έχει οδηγηθεί στη δικαιοσύνη κανένας από τους δράστες.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top