Θεσσαλονίκη: Φωτιά ξέσπασε κοντά στο Διαβαλκανικό (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Φωτιά ξέσπασε κοντά στο Διαβαλκανικό (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε πριν από λίγη ώρα δίπλα από το Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο και το ξενοδοχείο Nikopolis στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Ρεπορτάζ: Αλέξης Αλεξιάδης

Η φωτιά ξέσπασε πιθανότατα από κάποιο οίκημα που βρίσκεται στην περιοχή και επεκτάθηκε γρήγορα σε χορτολιβαδική έκταση καίγοντας και κάποια δέντρα.

Λόγω των πολύ δυνατών ανέμων δημιουργήθηκαν τουλάχιστον δύο με τρεις εστίες μία από τις οποίες αυτήν την ώρα και ένα οίκημα πίσω από το ξενοδοχείο Nikopolis ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν ώστε οι φλόγες να μη φτάσουν στο ξενοδοχείο.

Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος για το Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο και το ξενοδοχείο, ενώ οι πυκνοί καπνοί γέμισαν ολόκληρη την περιοχή.

Νέα ενημέρωση 14.50: Ελάχιστες μόνο μικροεστίες έχουν απομείνει για να τεθεί ολοκληρωτικά υπό έλεγχο η φωτιά.

Ζημιές κυρίως σε εξωτερικούς χώρους έχουν υποστεί τουλάχιστον δύο οικήματα που είχανε και στον αύλειο χώρο αρκετά εύφλεκτα υλικά.

Από το Ιατρικό Διαβαλκανικό χρησιμοποιήθηκαν δεκάδες πυροσβεστήρες προκειμένου να εμποδιστεί η επέκταση της φωτιάς χωρίς να κινδυνεύσει σε καμία περίπτωση το κεντρικό κτίριο.

Δείτε βίντεο του GRTimes.gr με την επιχείρηση της κατάσβεσης της πυρκαγιάς:

 

Δείτε περισσότερα βίντεο και φωτογραφίες του GRTimes.gr:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ