Θεσσαλονίκη: Με τηλεκπαίδευση η νέα χρονιά σε γυμνάσια του δήμου Λαγκαδά

Θεσσαλονίκη: Με τηλεκπαίδευση η νέα χρονιά σε γυμνάσια του δήμου Λαγκαδά

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Πλοιαρίδη

Μέσω τηλεκπαίδευσης θα ξεκινήσει για την πλειοψηφία των 600 μαθητών του 1ου και 2ου γυμνασίου Λαγκαδά η σχολική χρονιά, καθώς τα δύο σχολεία σφραγίστηκαν ως ακατάλληλα, ενώ τα κοντέινερς που παρήγγειλε ο δήμος Λαγκαδά, προκειμένου να στεγάσουν «προσωρινά» τους μαθητές, δεν έχουν ακόμη κατασκευαστεί.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Ταχματζίδης στο GR Times.gr, τα κοντέινερς -τα οποία ο δήμος άρχισε να αναζητά από τις 31/8-, «για να κατασκευαστούν χρειάζονται χρόνο… μέχρι τότε συζητάμε τη λύση της τηλεκπαίδευσης. Για κάποια τμήματα είναι σχεδόν σίγουρο», ενώ τόνισε πως «βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τον Σύλλογο Γονέων. Ευελπιστούμε ότι τα κοντέινερς θα κατασκευαστούν το συντομότερο».

Υπενθυμίζεται ότι τα 1ο και 2ο Γυμνάσια Λαγκαδά πριν από σχεδόν μια εβδομάδα «σφραγίστηκαν» ως ακατάλληλα από την εταιρεία στην οποία ανέθεσε ο δήμος Λαγκαδά την μελέτη του κτιριακού συγκροτήματος, αφήνοντας 600 μαθητές χωρίς σχολική στέγη, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Η λύση που αποφασίστηκε κατόπιν σύσκεψης, ήταν η χρήση οκτώ κοντέινερς, για το μεγαλύτερο μέρος των μαθητών, ενώ ένα μικρότερο θα στεγαζόταν σε ένα τμήμα των σχολείων (το οποίο είναι ασφαλές).

Μάλιστα, απόψε στις 20.30 το βράδυ αναμένεται να πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λαγκαδά μέσω τηλεδιάσκεψης, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά από την αρχική σελίδα του δήμου lagadas.gr.

Σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση από τοn δήμο Λαγκαδά το θέμα της συνεδρίασης είναι:

Ενημέρωση των Δημοτικών Παρατάξεων για το πόρισμα του ειδικού κλιμακίου μηχανικών, βάσει του οποίου κρίθηκε ακατάλληλο και επικίνδυνο για την ασφάλεια μαθητών και διδασκόντων, το κτιριακό συγκρότημα στο οποίο στεγάζονται το 1ο και το 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά, καθώς και για τις λύσεις που εξετάζει η διοίκηση του Δήμου ώστε να αντιμετωπίσει το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λαγκαδάς: Σε κοντέινερς 600 μαθητές δύο ακατάλληλων σχολείων

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top