Α. Τσαυτάρης: Πως η ψηφιοποίηση της πληροφορίας συμβάλλει στην παραγωγή (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Α. Τσαυτάρης: Πως η ψηφιοποίηση της πληροφορίας συμβάλλει στην παραγωγή (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Τις νέες δυνατότητες του πρωτογενούς τομέα αλλά και το πως η ψηφιοποίηση της πληροφορίας έχει συμβάλλει στην παραγωγή, ανέλυσε σήμερα ο ομότιμος καθηγητής Μοριακής Γενετικής ΑΠΘ, Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Ο κ. Τσαυτάρης μιλώντας στη Μαρία Σαμολαδά και στην πρωινή εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1, τόνισε τη σπουδαιότητα της ψηφιοποίησης των γονιδιωματικών πληροφοριών που έχει φέρει επανάσταση καθώς “μπορεί να λύσει τα πραγματικά μεγάλα προβλήματα που έχει ο γεωργικός κλάδος”.

“Αν ο γεωργός συνδεθεί με το τελικό βήμα της παραγωγής, δηλαδή την κατανάλωση, δεν αρκεί να παράγει προϊόντα για τον άνθρωπο, αφού δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι, δεν έχουν τις ίδιες διατροφικές ανάγκες” λέει χαρακτηριστικά και επισημαίνει ότι πλέον “κάνουμε τρόφιμα και για τους διαβητικούς, και για τους φυτοφάγους και για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη. Οι ψηφιακές τεχνολογίες και η γενετική μπορούν να βοηθήσουν όλα αυτά να γίνουν πολύ πιο επιστημονικά, πιο τεκμηριωμένα, να είναι τυποποιημένα”.

Ακούστε τη συνέντευξη:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ